Hogyan rendezzünk be egy kis szobát?

Ha a rendelkezésünkre álló tér nem túl nagy, akkor kénytelenek leszünk odafigyelni a legapróbb részletekre is, amikor a szoba berendezésére kerül sor. Egy apróbb hálószobát valójában nem nehéz ízlésesen berendezni, a lényeg, hogy ha már eleve egy szűkebb helyiségről van szó, akkor azt legalább ne zsúfoljuk tele felesleges holmikkal.

Gondolkodjunk el azon, hogy melyek azok a tárgyak, amelyeknek a jelenléte valóban elengedhetetlen számunkra a mindennapokban. Példának okáért, a televíziót nem biztos, hogy érdemes betuszkolni a lakás azon szegletébe, ahová elvileg pihenni járunk, hiszen az óriási plazmatévé nem igazán segít abban, hogy hálószobánk tágasabbnak tűnjön, ráadásul így nagyobb a valószínűsége annak is, hogy a tv csábításának engedve nem rendeltetésszerűen használjuk ki szobánkat, a kevés alvás pedig az egészségünknek sem tesz jót.  Ha sok ruhával rendelkezünk, akkor tanácsosabb ezek többségét inkább a nappaliban lévő nagyobb szekrényben tárolni, így a hálószobában bőven elég lesz egy-egy többfiókos komód.

A tereket nagymértékben tágítják a halvány színek, éppen ezért érdemes fehérre festenünk a falakat kicsiny szobánkban, ha azonban a sötétebb színeket preferáljuk, akkor javaslott a kék szín használata, melynek nyugtató hatásának kifejezetten hasznát vehetjük a hálóban, de jól mutat a fémes szürke is, amely a tükrökhöz hasonlóan szintén nagyobb hely illúzióját kelti. A sötétebb falak mellé azonban fehér ágynemű és bútor dukál, az erős kontrasztok ugyanis szintén nagyobbá varázsolják a helyiséget. A kisebb bútoroktól tágasabbnak érezzük majd a helyiséget. Ezen kívül pedig célszerűbb, ha bútoraink többfunkciósak, tehát ha például a kanapénk vagy puffjaink kinyithatóak, megpakolhatóak. Szekrénysorokból, polcokból pedig olyanokat válasszunk, amelyek inkább nyitottak, zárt részeiket pedig az üvegek jellemzik!

Plusz egy tipp: Helyezzünk el nappalink egyik falára tükröt, mely optikailag úgyszintén növeli szobánk területét! Ha mindezeket figyelembe vesszük, és megfogadjuk, nem fog elmaradni az eredmény sem, hiszen megteremthetjük kicsi helyen is álmaink nappaliját.