Hogyan tároljuk a süteményeket?

Biztosan Ön is járt már úgy, hogy megvett egy, vagy akár egy doboz süteményt, vagy kekszet, ami nem fogyott el rögtön. Sőt, hogyha jobban belegondolunk, ez szinte minden alkalommal megesik, hiszen sütiből az ember mindig úgy vásárol, hogy biztosan elég legyen. Íme, néhány jótanács, amely segítségével megtudhatja, mi a legjobb tárolási módja ezeknek.

A legfontosabb, hogy ne száradjanak ki, de ne is penészedjenek meg. Ha kekszekről van szó, akkor tanácsos előnyben részesíteni a fémből készült dobozokat a műanyagok helyett. Ha megfigyeljük, a boltokban kapható előcsomagolt drágább fajta kekszek is ilyenben vannak tárolva. Ez már garancia lehet arra, hogy valóban bízzunk ebben a dologban. A másik ok, amiért sokkal jobb ezt használni, mint a műanyagokat, az a szag elpárolgása. A fém dobozokból ugyanis sokkal könnyebben elpárolognak a szagok, mint a műanyagokból, főleg abban az esetben, ha rendszeresen tisztítjuk. A műanyagok hajlamosak átvenni a szagokat és ez hatással lehet az azután beléjük helyezett süti ízére is. Ráadásul, ha a hűtőben tartjuk más ételekkel együtt, akkor azoknak is könnyen átveszi az ízét. És nincs rosszabb egy hagymaaromás mazsolás keksznél…

A másik, amit be kell tartani, az, hogy egyetlen edénybe ne helyezzünk több fajta sütit, főleg akkor ne, amikor az egyik keksz, a másik pedig hagyományos sütemény állagú. Ez egyrészt az ízük miatt tanácsos, másrészt pedig azért, mert így a kekszek nagyon könnyen megpuhulnak és elveszítik az élvezetes, ropogós állagukat. Ha nincs több dobozunk, és muszáj egyben tartani a két fajtát, akkor válasszuk el alumínium fóliával, de úgy, hogy lehetőleg ne maradjon köz. Így megtarthatjuk a sütik megfelelő állagát és az aromák sem fognak összekeveredni. Viszont a legjobb, ha frissen vesszük meg őket, és lehetőleg annyit, amennyit biztosra elfogyasztunk egyszerre.