Hogyan vészeljük át a terhesség első szakaszát?

Amikor valaki teherbe esik, akkor legtöbbször nem tudja, hogy mire is számítson. Biztosan mindenki hallott már terhességi rosszullétről, meg hasonlókról, azonban amíg az ember nem lesz ezeknek megtapasztalója is, sokszor nem igazán tudja, hogy mire számítson. Igaza is van ebben, hiszen mindenkinél másképpen mutatkoznak meg a várandósság jelei. Vannak viszont olyan velejárók, amelyek 90 százalékban elkerülhetetlenek.

[wp_ad_camp_1]

A terhesség, akár tervezetten, akár váratlanul jön, egészen biztosan próbára teszi az ember szervezetét, és hatalmas változásokat hoz létre benne, olyanokat, amelyeket biztosan mindenki megérez, csak más-más formában. A szerencsés nők közé tartoznak azok, akiknél az első három hónap nem jár különösebb rosszulléttel, gyengeséggel, hányással és hangulatingadozásokkal. A legtöbben viszont legalább egyik tünetcsoporttal rendelkeznek, és sokszor nagyon kellemetlen lehet ez a számukra, hiszen nincsenek megszokva még az ilyen hirtelen változásokkal. Amikor az embernek ilyen dolgokkal kell számolnia, akkor a legelső lépés, hogy felkészüljön rá.

A felkészülés alatt leginkább az informálódást kell érteni. Minél több információt szerez valaki az egyes tünetekkel kapcsolatban, annál tudatosabb lesz a témában, amiből már az következik, hogy valamilyen szinten kezelni is tudja a helyzetet. Hogyha még többet informálódik az ember, akkor arra is talál hasznos tanácsokat, hogy miként kezelje a fennálló kellemetlen tüneteket. Azonban kiemelten fontos az is, hogy az ember ne nézelődjön túl sokat az ilyen dolgokat illetően, mert akkor fennáll annak a veszélye, hogy a túl sok információ feszültté fogja őt tenni. Mint mindenben, itt is jó megtartani a középutat. Az elején nem lesz könnyű betartani mindezeket, viszont egy idő után már biztosan sikerülni fog.