Hol élnek a pingvinek?

Hogy hol élnek a pingvinek? Sokak számára ennek a kérdésnek a feltevésénél az Északi Sark jut eszébe. Viszont ez nem így van, mivel a pingvinek nem az Északi Sarkon, hanem a föld Déli féltekéjén élnek. Megtalálhatóak az Antarktiszon, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika és a Falkland szigetek partközi vizeiben, Peru és a Galapagos szigetek magasságában is egyaránt. Ezek a hidegkedvelő, totyogó kis állatok itt a föld déli féltekéjén találtak ideális körülményeket fennmaradásukhoz, és itt találtak megfelelő otthont is számukra. Idejük nagyobb részét a vízben és jégtáblákon töltik, hiszen csak így tudnak szerezni táplálékot. Vastag zsírrétegük melegíti őket, szárnyaik segítségével úsznak a vízben és a felszínen pedig lábaikkal előre tolják magukat, így csúsznak előre. Evvel elősegítve a gyorsabb előrehaladást vízen és felszínen egyaránt. 

[wp_ad_camp_1]

Legnagyobb számban az Antarktiszon élnek pingvinek. Olyan trópusi területeken, mint Dél-Amerika és Dél Afrika partjainál is megtalálhatóak, a hideg tengeráramlásoknak köszönhetően. Melyek kedvező körülményeket biztosítva segítik a madarak ezeken a területeken való fennmaradását. Ezek a területek mind-mind itt a föld déli féltekéjén, kiváló és egyben biztos megoldást nyújtanak a madarak számára ahhoz, hogy az éghajlat mellett táplálékot szerezzenek, és ne pusztuljanak el. Hátuk fekete, hasuk fehér, ami elősegítik álcázásukat a vízben, mivel a halak a víz felszínéhez hasonlónak látják őket, a felettük úszó ragadozók pedig tengerfenék színébe történő beolvadás miatt kevésbé veszik észre őket.

A pingvinnek földünk egyik legismertebb, legcsodálatosabb és járásukat tekintve az egyik legaranyosabb madárfajok közé tartoznak. Ezért is fontos védelmük és az, hogy ne legyenek gátolt életfeltételeik a globális felmelegedés eredményeképpen. Óvjuk a pingvineket! Tudatában annak, hogy csakis a Déli Sarkon élnek ezek a csodálatos kis madarak!