Hol érdemes megszállni Granadában?

Granada az a hely, ahol az Ibériai-félszigeten megszálltak a mórok. Az Andalúzia régiójában található Granada tartomány 1492-ben megtapasztalta a mórok bukását, ezután pedig Spanyolországban több mint hét évszázadnyi muszlim uralom következett be. Két nagy palota – az Alhambra és a Generalife – a Granada mórjaira emlékezik. Most megtudhatja, hol érdemes megszállni, ha a városban jár.

[wp_ad_camp_1]

Az Alhambra-tól két kilométerre fekvő Hotel Universal jó helyen fekszik ahhoz, hogy felfedezze Granada egyéb látnivalóit. A gyönyörűen díszes Szent Jeromás kolostor gyalog alig több mint tíz percre, van a Granada királyi kápolna pedig még közelebb. A szálloda egy 3-csillagos hotel, mely a legfelső emeleten található kávézóval büszkélkedhet (természetesen a városra néző kilátással) és egy lobbi-társalgóval, ahol pihenhet. A szobák egyszerűek és TV-vel felszereltek. Egy éjszaka ára itt minden bizonnyal olyan, ami a Hotel Universalot vonzóvá teszi a szűk költségvetésű látogatók számára. A Hotel Andalucía Center nem feltétlenül központi.

A közelben viszont vannak olyan helyek, amelyek miatt megéri ebben hotelben megszállni, mint például a Palacio de Congresos de Granada, amely számos konferenciát tart, valamint interaktív kiállításokat és ott van még a Granada Science Park megfigyelőtornya is. A szálloda maga egy szép tetőterasszal, hatalmas medencével, BBQ bárral és étteremmel, valamint pezsgőfürdővel is rendelkezik. A szállodában egy bár és egy másik étterem is található. A szobák egyszerűen stílusosak és modernek. Az Alhambra közelében található Hotel Alixares a pénztárcabarát megoldás azok számára, akik Granada ezen hihetetlen mérföldkője közelében akarnak maradni. Persze nem csak az Alhambra lesz könnyen megközelíthető, hiszen rengeteg múzeum van a közelben.