Hőszigetelés nélkül energia-hatékonyan? Polisztirol fal!

A fokozottan alacsony energiaigényű épületek külön hőszigetelő burok nélküli építése ma már megoldható. Ebben segít a polisztirol beton és acél vagy fa vázszerkezet kombinációjából álló speciális Löglen építési rendszer. A kitűnő hőszigetelő és hőmegtartó képességű elemekkel az épület teljes szerkezetében hőhídmentes, homogén lesz.

[wp_ad_camp_1]

A rendszer 41 cm-es, standard falazóelemekből áll. Alkalmas az egyedi formájú, íves falak építésére lakó- és középületek, valamint utólagos hőszigetelés vagy felújítás, födémcsere, műemlék épületek belső hőszigetelése esetében is.

A polisztirol tulajdonképpen granulátum sztirol gyöngypolimerizációjával készül, ami lehetőséget ad rá, hogy a rendszerbe alacsony forráspontú anyagokat keverjenek. A remek hőmegtartó tulajdonságú polisztirol betonok tartóssága a hagyományos betonokéval vetekszik.

A polisztirol betont először is panelizált formában rögzítik a 14 cm széles tűzihorganyzott acél, illetve fa vázszerkezetre. A köztes részébe ömlesztett polisztirol betont injektálnak. A panelizált anyag, valamint az injektált ömlesztett polisztirol beton szilárdulás után azonnal összeköt, egy homogén falszerkezetté válik, tehát az elkészült épület teljesen hőhídmentessé alakul által. A speciális Löglen falszerkezet vakolása, glettelése sem kívül, sem belül nem szükséges, hálózás után azonnal színezhető és bármivel burkolható.

A Löglen falszerkezetek hatékonyságát vizsgálatokkal mutatták ki, amiből kiderült, hogy 50-80 százalékos energiamegtakarítás érhető el vele a hagyományos tégla- vagy betonépületekhez képest. Egy 100 négyzetméteres épület fűtési igénye, ha könnyűszerkezetes: átlagosan 9-11 kW, ha hagyományos téglaház: átlagosan 18-25 kW, a Löglen: átlagosan 3-4 kW! Látható, hogy a rendszer kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, aminek köszönhetően meg is kapta az A+ energetikai besorolást.