Hőszükséglet számítás és energetikai tanúsítvány készítés

A hőszükséglet számítás, valamint az energetikai tanúsítvány egyaránt nagyon hasznosak, különösen akkor, ha az ember érti is, hogy erre miért van szükség és a kapott információkat hasznosítani tudja, megérti.

[wp_ad_camp_1]

Hőszükséglet számítás és energetikai tanúsítvány készítés közül először nézzük meg az utóbbit, vagyis az energetikai tanúsítványt. Mit érdemes tudni róla? Az energetikai tanúsítvány elkészítése kötelező az Európai Unió tagországaiban. Ezzel az a cél, hogy a lakások és közintézmények energiafogyasztása viszonylag rövid időn belül csökkenjen. Az energetikai tanúsítványt azért is kell elkészíttetni, mivel szükség van rá az adás-vételhez, valamint az ingatlan bérbeadásához. Ahogy már említettük igen hasznos, mivel a vevő vagy bérlő így nem fog a későbbiekben azzal szembesülni, hogy jóval magasabb a fűtési fogyasztás, mint azt előzetesen gondolta. Az energetikai tanúsítvánnyal tehát a reklamáció is megelőzhető és mindenki tisztán lát általa.

Az energetikai tanúsítvány tíz évig érvényes. Általában két példány készül belőle, a megrendelőnek egy, valamint a másik példányt a tanúsító megtartja. Természetesen ettől függetlenül több példányt is lehet készíttetni. A hőszükséglet számítás során kiderül, hogy mekkora teljesítmény fűtés szükséges, abban az esetben, ha a házon kívül mínusz öt fok van, a szobában pedig 22 fok. Fontos megemlíteni, hogy a hőszükséglet, valamint a hőveszteség ugyanazt az épületenergetikai mérőszámot jelenti. Egy szóval hamar meg lehet tudni, hogy mennyi a környezetbe távozó energiaáram a lakásból. Ha Önnek is hőszükséglet számításra és energetikai tanúsítvány készítésre van szüksége, látogasson el az energetikai-tanusitvany-budaors.hu weboldalra!