Hova érdemes ellátogatni szeptemberben

A szeptemberi hónap egy tökéletes alkalom lehet a nemzetközi utazásra, hiszen ilyenkor még jó az idő, de már nincs olyan meleg, a tömegek feloszlanak és kevesebb ember járja az utcákat, főleg mivel a gyerekek visszamennek az iskolába. Ráadásként ilyenkor valamilyen szinten az árak is csökkennek.

Szeptemberben nemcsak a fák levelei lesznek színesek, hanem az utcák és az emberek is, hiszen ilyenkor világszerte különleges fesztiválokat és eseményeket tartanak. A tarragonai Santa Tecla Fiesta nevű fesztivál olyan különlegességeket tartogat a turisták számára, amilyenekkel sehol máshol nem lehet találkozni. Az egyik ilyen különlegesség egy hatalmas torony, amit emberek alkotnak, néha akár kilenc réteg is ember áll egymást fölött. Az esemény másik egyedisége a Correfoc, ami tűzfutást jelent, ilyenkor az emberek tüzet hordozva futnak beöltözött ördögökön és ez az az esemény ami lezárja a fesztivált. A záró esemény egy parádét is magába foglal, ahol beöltözött karakterek felvonulnak és bejárják a várost miközben táncolnak és hagyományos katalán zenéket játszanak. A másik szeptemberi esemény a Braemar Gathering ami egy braemari összejövetel, ahol az utazók élvezhetik az atlétikát skót dudát hallgatva közben.

Az esemény szeptember első szombatján tartják, és a hegyvidéki játékokon különféle sporteseményeket lehet megtekinteni például hegyi futást, és egyéb erőnléti gyakorlatokat tehát a résztvevők garantáltan megerőltetik majd az izmaikat. A skótszoknyás dudások mindeközben hagyományos dalokat játszanak, és ezek a játékok nemcsak a leghíresebb játékok, de a legrégebbiek is, hiszen az esemény visszavezethető 900 évvel korábbra, Malcolm Cranmore király uralkodásáig. Emellett az Arezzo sporteseményeket, valamint a Hermanus Bálnafesztivált is érdemes megtekinteni.