Idaho legjobb látványosságai

Idaho a 43. állam, ami egy valóságos drágakő az államok között. Az egész állam mentén buja, zöld erdők, festői tavak és történelmi ezüstbányászati ​​városok találhatóak. Délre találni majd sivatagokat és történelmi emlékeket – az Oregon-ösvény például itt halad át, amely a nyugati úttörőket hozta magával. Közben megtalálhatja a 12-es autópályát is, ami egy festői út, és párhuzamos a Clearwater folyóval, amelyet Lewis és Clark követett a Csendes-óceán felé vezető expedíciójuk során.

Sandpointnak kevesebb mint 8000 lakosa van, de ez egy jelentős gazdasági központ Észak-Idahóban. Két nemzeti vállalkozás, a női ruházati kiskereskedő cég, a Coldwater Creek és a salátaöntő gyártó Lighthouse Foods is itt székel. A hegyekben fekvő Sandpoint a Pend-Oreille-tó partján fekszik, és ez Idaho legnagyobb tava, ahol lehetőség van úszásra, csónakázásra és horgászatra is. A közelben található a Schweitzer-hegy, Idaho legnagyobb síközpontja. Nem csoda, hogy ez a bájos hely 2011-ben a legszebb kisváros címet kapta. A Lava Hot Springs egy népszerű üdülőhely Dél-Idahóban, a Pocatello közelében, a régi Oregon Trail útvonalon. A város nem túl nagy – nagyjából 500 lakosú-, ami jó hely arra, hogy távol tartsa magát a tömegektől.

Sok turista választja a Hells Canyon Nemzeti Szabadidős Területet, amely Idahót és Oregont festői és rekreációs területekre osztja fel. A közel 8000 méter mélyen levő Hells Canyon Észak-Amerika legmélyebb folyóvölgye, és számtalan túraútvonalon lehet felfedezni. Észak-Idaho legnagyobb városa, Coeur d’Alene, amely a festői Coeur d’Alene-tó partján fekszik. Ha ön is szeret golfozni, akkor érdemes néhány fordulatot játszani a Coeur d’Alene Resort pályán, amely egy tóban ül. A Sun Valley Idaho elsődleges síelő helye és nyári üdülőhelye, ahol számos híresség megfordul évente.