Így adhatod el gyorsan az autódat!

Egyszer elérkezik az idő, hogy régi autónknak búcsút intsünk és új tulajdonost keressünk neki. Ez mindig izgalmas, ugyanakkor sok odafigyelést is igénylő esemény, amit lehet jól és rosszul is csinálni. Hogy a használt autó eladásával a lehető legtöbbet nyerjük, ne hagyjuk ki az alábbi lépéseket!

[wp_ad_camp_1]

Aki használt autót vesz, nem számíthat tökéletes állapotú járműre, de tisztára annál inkább. Egy alapos takarítással – főként az egyébként elhanyagolt autók esetében – nagyságrendekkel növelhetjük autónk árát. Ha nem csak a takarítás alapvető fázisait végezzük el, de lecseréljük az ablaktörlőket, a szőnyeget, netán az üléshuzatot is, még nagyobbat ugorhatunk felfelé az árak képzeletbeli létráján.

Természetesen a legnagyobb haszon elérésére törekszik minden eladó, de a valóban versenyképes árat belőni nem könnyű. Az interneten számos oldalt találunk, ami az autó pontos típusa, kora és a használatával kapcsolatos részletes adatok alapján ad egy nagyjábóli értéket, amivel piacra dobhatjuk kocsinkat. Azonban, ha nem vagyunk biztosak, érdemes szakemberrel is megnézetni az autót és ezek alapján kikalkulálni egy mindenki számára elfogadható összeget.

Ha autónk már csillogva-villogva várja a vevőket, minél többet tegyünk annak érdekében is, hogy rátaláljanak. Ha rendszeresen közlekedünk vele, az autó ablakába kitett felirattal máris felkelthetjük az érdeklődést, de az internet is korlátlan lehetőséget kínál a hirdetés feladására. Azonban a hagyományos, jó helyre kiragasztott cetlik is megteszik hatásukat.