Így mosd a fürdőruhát, hogy sokáig szép maradjon

Megtalálni a fazonban, méretben és színben is ideális fürdőruhát nem könnyű. Ha sikerül, szeretnénk minél többet használni és minél tovább megőrizni az anyag frissességét, rugalmasságát. A fürdőruhákat azonban nem dobhatjuk be a mosógépbe, jóval kényesebbek annál.

[wp_ad_camp_1]

Használat után a fürdőruhát érdemes hideg vízben kiáztatni. Ha van rá idő, a legjobb, ha fél órán át benne hagyjuk a vízben, így ki tud belőle ázni a homok, a kémiai anyagok és a testről rákerülő szennyeződések. Az izzadság veszélyes a fürdőruhára nézve, hiszen az anyag szálait rugalmatlanná teszi, azaz a bikini teljesen elveszítheti tőle eredeti fazonját. Ugyanígy hat a fürdőruhák anyagára az úszómedencék tisztán tartására és fertőtlenítésére használt klór, ami ezenkívül még be is sárgíthatja a fürdőruhát.

Önmagában a csapvíz nem távolítja el teljesen a sót és a klórt, ezért áztatás után kézzel óvatosan nyomkodjuk ki a fürdőruhát, majd adjunk a vízhez egy evőkanálnyi vagy annál is kevesebb folyékony mosószert, amit könnyebb kiöblíteni, mint a por változatot. Fordítsuk ki a fürdőruhát, nyomkodjuk át néhányszor, majd alaposan öblítsük ki. Soha ne csavarjuk ki belőle a vizet és ne használjunk öblítőt se a fürdőruhához.

A szárítót kerüljük, a legjobb, ha fektetve, a szabad levegőn szárítjuk, de ne tegyük ki közvetlenül a napfényre, mert a napsugarak rugalmatlanná tehetik az anyagot és pillanatok alatt kifakíthatják. A gondos mosás mellett azzal is megnövelhetjük a fürdőruha élettartamát, ha úszás után rögtön lezuhanyzunk és nedvesen soha nem napozunk benne.