Immunrendszer erősítés télen – a megfázás és influenza kezelése

Télen szervezetünk számára szükség van az immunerősítésre, melyet hatásosan felerősíthetünk különböző gyógynövényekből készült teákkal, valamint ezekkel kezelhetjük a megfázásunkat, illetve az influenzát.

[wp_ad_camp_1]

Amikor érezzük, hogy megfázás kerülget bennünket, az első köhögések után, nem muszáj rögtön a gyógyszerek után nyúlnunk, használhatunk gyógynövényeket is, ezek is ugyan olyan hatásosak lehetnek. Kezelhetjük velük a torokgyulladást, köhögést, arcüreggyulladást, lázat, valamint a betegségek megelőzése érdekében immunrendszerünket is nagymértékben felerősíthetjük. A reggeli torokkaparás és a nehéz nyelés, bizony a torokgyulladásra utal. Erre alkalmazhatjuk az apróbojtorjánt gyógyteaként, mellyel hatékonyan csökkenthető a gyulladás. Ez mellett a mezei kakukkfű, a fürtös menta és a szurokfű, amik szintén kiváló gyulladáscsökkentőként hatnak.

Az erősebb megfázásokra használjunk cickafark teát, ezzel felerősítsük immunrendszerünket, megszűnik az orrdugulás, kitisztulnak a légutak, valamint inhalálásra is kiváló. Az inhalálásra főzzünk teát, legalább öt litert, ami a cickafarkon kívül lehet még kamilla, kakukkfű és fürtös menta. Ez fölé hajolva, törölközővel a fejünkön, a felszálló párát lélegezzük be, 5-10percig. A megfázásra a gyógyteák mellett, legjobb a védekezés, amit erős immunrendszerrel tudunk megoldani. Ahhoz, hogy immunrendszerünk egészséges és erős legyen, C-vitaminra van szükségünk. Ezt a vitamint szervezetünk nem képes tárolni, ezért folyamatos utánpótlásra kényszerülünk. Erre nagyon jó alkalmazható a csipketea. Ezt viszont nem szabad főznünk, hisz így elveszíti vitamintartalmát, a C-vitamin hőérzékenysége miatt. Ennek a gyógynövénynek a teáját, 3-4órás hideg vizes áztatással készíthetjük el.