Indonézia legszebb templomai

Az egyenlítői Indonézia melegében, a buja táj mélyén a világ legszebb ősi épületeket lehet megtalálni. Ennek a csodás nemzetnek a hindu és buddhista templomait gondosan, kővel készítették, hogy örökké fennmaradjanak. Ezek most arra várnak, hogy ön megtalálja őket, nézzük tehát, hogy melyek Indonézia legszebb templomai.

Bali egy sziget, amely magában foglalja a Indonéziát alkotó 17.000 szigetet. A sziget továbbra is hindu, míg a szigetcsoport nagy része muszlim. A Pura Besakih a hindu sziget legnagyobb, legfontosabb és legszentebb temploma. A sziget keleti részén, a hatalmas Agung-hegy lejtőin, 1000 méter magasan található, a templomot igazán érdemes meglátogatni, ha érdekli a buja vidék és a fenti toronymagas vulkáni kilátás. 23 kapcsolódó templom található egy helyen, amelyek Pura Besakih-t alkotják, de feltétlenül látogassa meg a legnagyobb és leglátványosabb – Pura Besakih Agungot. Díszes barlangfaragványokat is talál Goa Gajah templomban Ubudtól délre, Bali szigetén. A szent területre a parkolón keresztül léphet be. A barokk, amelynek fenyegető karakterei megtalálhatóak a templomban, a fő attrakciónak számítanak, amelyet a balinéz versekben már 1365-ben említettek.

A Közép-Java déli oldalán ülő Ratu Boko templom valódi romjai fennsíkon helyezkednek el. A szerkezet morzsolt maradványai arra utalnak, hogy a hely erődítmény vagy kastély volt a Sailendra vagy a Mataram királyi családjának. Van egy romos külső fala, egy száraz várárka és a terület legmagasabb pontján egy kilátópavilon. Ha maga mászik fel a pavilonba, élvezheti a panorámát, tiszta kilátással a közeli Prambanan-templomra, a Merapi-hegységen. A naplemente itt is lenyűgöző, ezért ha már eljutott idáig, mindenképpen nézzen meg egy naplementét, hiszen örök élményt jelent majd.