Indonézia legszebb templomai

Az egyenlítői Indonézia melegében, a buja táj mélyén a világ legszebb ősi épületeket lehet megtalálni. Ennek a csodás nemzetnek a hindu és buddhista templomait gondosan, kővel készítették, hogy örökké fennmaradjanak. Ezek most arra várnak, hogy ön megtalálja őket, nézzük tehát, hogy melyek Indonézia legszebb templomai.

[wp_ad_camp_1]

Bali egy sziget, amely magában foglalja a Indonéziát alkotó 17.000 szigetet. A sziget továbbra is hindu, míg a szigetcsoport nagy része muszlim. A Pura Besakih a hindu sziget legnagyobb, legfontosabb és legszentebb temploma. A sziget keleti részén, a hatalmas Agung-hegy lejtőin, 1000 méter magasan található, a templomot igazán érdemes meglátogatni, ha érdekli a buja vidék és a fenti toronymagas vulkáni kilátás. 23 kapcsolódó templom található egy helyen, amelyek Pura Besakih-t alkotják, de feltétlenül látogassa meg a legnagyobb és leglátványosabb – Pura Besakih Agungot. Díszes barlangfaragványokat is talál Goa Gajah templomban Ubudtól délre, Bali szigetén. A szent területre a parkolón keresztül léphet be. A barokk, amelynek fenyegető karakterei megtalálhatóak a templomban, a fő attrakciónak számítanak, amelyet a balinéz versekben már 1365-ben említettek.

A Közép-Java déli oldalán ülő Ratu Boko templom valódi romjai fennsíkon helyezkednek el. A szerkezet morzsolt maradványai arra utalnak, hogy a hely erődítmény vagy kastély volt a Sailendra vagy a Mataram királyi családjának. Van egy romos külső fala, egy száraz várárka és a terület legmagasabb pontján egy kilátópavilon. Ha maga mászik fel a pavilonba, élvezheti a panorámát, tiszta kilátással a közeli Prambanan-templomra, a Merapi-hegységen. A naplemente itt is lenyűgöző, ezért ha már eljutott idáig, mindenképpen nézzen meg egy naplementét, hiszen örök élményt jelent majd.