Ismerd meg a növényi szén gyógyító erejét!

Már évezredekkel ezelőtt ismerték és használták is a szén gyógyító hatását. Ezen tulajdonságairól mára kissé elfeledkeztünk. Márpedig érdemes használni, hiszen számos pozitív tulajdonsága van. A növényi, vagy más néven orvosi szenet, a gyógyszertárakban vagy bioboltokban vásárolhatjuk meg. Az ilyen szénnek teljesen semleges íze és szaga van, nyugodt szívvel használhatjuk por és tabletta formájában is.

[wp_ad_camp_1]

A növényi szén kifejezetten hatásos fertőzések esetén. Alkalmazható különböző bőrirritációk, vegyi anyagokkal való érintkezés, sőt rovarcsípések során is. A szénport ilyen esetben össze kell keverni egy kevés vízzel, míg pépes anyagot nem kapunk, majd máris alkalmazható az érintett felületen. Ezután ajánlott lefedni a területet egy fóliával, és egy kendőt rátekerni, hogy az stabilan álljon. Négy órán keresztül hagyjuk állni, majd 30 percre tegyünk jeget a gyulladt felületre.

A szép megakadályozhatja a mérgezést is, ugyanis nagyon erős nedvszívó képessége van. Megakadályozza a felszívódást, a gyomorban tartja a mérgező anyagokat. Nem engedi, hogy azok a véráramba jussanak és ezáltal lebénítsák különböző szerveinket. Ha valamilyen mérgező anyagot nyeltünk le, akkor legkésőbb fél óra múlva vegyünk be egy-két darab széntablettát. Tudni kell viszont, hogy nátrium-hidroxid, alkohol, bórsav és lítium okozta mérgezés esetén nem hatásos.

Szinte hihetetlen, de még a rossz koleszterint is csökkenti. Ezen tulajdonsága által óvja a szív- és érrendszer egészségét. Ez viszont még nem minden, ugyanis a széntabletta az emésztési problémákat is megoldja. Amennyiben tehát gyakori emésztési problémákkal, puffadással, vagy hasmenéssel küzd, akkor étkezés után minden nap vegyen be 500-600 milligramm szenet. Ezzel megakadályozza a bélben előforduló baktériumok terjedését, így a kellemetlen tünetek kialakulását  is.