Ismerd meg a Pilatest és élj annak előnyeivel!

Ma már számtalan mozgásforma adott azok számára, akik szeretnének egészségesebb életet élni. Ezek közül az egyik a Pilates, ami különösen nagy népszerűségnek örvend már hazánkban is, és persze nem is véletlenül, ugyanis nem csak az izmok karbantartásában nyújt hatékony, de remek kiegészítője az alakformálásnak, zsírégetésnek és bizony még a fogyókúrának is, sőt mindezt rekord idő alatt!

[wp_ad_camp_1]

A Pilates hatása nem csak rendkívül gyors, de még nagyon látványos is, hiszen kifejezetten szép, természetes izmokat fejleszthetsz a Pilates gyakorlatok segítségével. A mélyizmok tornáztatásának máris óriási előnye, hogy ha abbahagyod később a gyakorlatokat, az eredmények megmaradnak, ami sok más esetben nem mondható el.

Bizony nagyon gyakori, hogy az irodai, vagyis leginkább ülő munkát végző emberek egy idő elteltével hátfájásra, illetve nyaki fájdalmakra panaszkodnak. A Pilates ezekre is hatékony segítséget nyújt. A gyakorlatok egyszerűsége miatt pedig akár még az irodában is végezhetsz néhány hasznos mozdulatot a fájdalmak ellen. A mozdulatokról tudni kell továbbá, hogy még a koncentrációs készséget is javítják és azokat bárki elvégezheti kortól teljesen függetlenül, így gyermekeddel, de nagyiddal is végezheted a gyakorlatokat.

A Pilates egyik fő jellemzője, hogy kíméletesen mozgatja és fejleszti az izmokat, így azoknak is hatékony mozgásfajta, akiknek valamilyen mozgásszervi betegségük van, ezért nagyon sok egyéb mozgásfajtát nem próbálhatnak ki. A könnyed gyakorlatok további célja, hogy összehangolja a testet és a lelket, avagy által megtanulhatod a helyes légzés technikáját, és azt is, hogy miképp zárd ki tudatosan a külvilágot. A Pilates tehát stressz ellen dolgozik úgy, hogy közben kellemes, könnyed mozgással jár, örömmel áraszt el, hogy általa energikusabbá, tudatosabbá és így magabiztosabbá is válsz.