Ismerd meg a zsírégető duót, az egészséges testsúly érdekében!

Az ünnepeknek már lassan egy hónapja vége. Persze sok otthonban maradt a karácsonyi és a szilveszteri finomságokból és éppen ez miatt még januárban is ment a csipegetés, a fokozott nassolás, nem is beszélve arról, hogy a szabadságok után mindig nehezebben indul az év eleje, mint szokott. Most már viszont itt a február, úgyhogy érdemes azért tényleg tenni, hogy visszanyerd az egészséges testsúlyod. Nem kell drága “fogyi-bogyikat” venni, egyszerű trükkök is segíthetnek.

Az egyik legjobb zsírégető páros az alma fahéjjal. Az almában olyan vitaminok találhatóak, melyek elengedhetetlenek a test természetes zsír-anyagcseréjéhez, de ez még nem minden, mivel emellett a héjában is vannak olyan anyagok, amelyek könnyebbé teszik az emésztést, a magas rosttartalmát már nem is említve. Ha fogyni szeretnél, akkor válaszd a kissé savanykásabb ízű almát, az édesebb változatoknak ugyanis magas lehet a glikémiás indexe, megemelheti a vércukrodat.

A fahéj egy remek fűszer, ami méltatlanul van mellőzve, ugyanis nem csak a finom íze miatt kellene fogyasztani, hanem zsírégető tulajdonságai miatt is. A fahéj szerencsére remekül passzol a savanykás almához. Tudni kell róla, hogy fertőtleníti a gyomrot és a bélrendszert, így képes megszüntetni a puffadást, vagy más emésztési zavarokat okozó fertőzéseket és gyulladásokat is. A faháj továbbá a gyomorban vérbőséget okozva meggyorsítja az anyagcserét is. Segítségével még a zsíros, avagy a nehezen emészthető ételek is könnyebben lebonthatóak, a könnyű, inkább diétás fogások emésztése pedig szinte gyerekjáték lesz.

Az szuper duó esetében a legjobb választás, ha az almát nyersen és héjastól fogyasztod, és csak húsételekhez párolod meg. A fahéjjal érdemes minél többet kísérletezni a konyhában. Fűszerként például a keleti jellegű ételekben, húsokkal és zöldségekkel fogyasztva is finom.