Jelek amik arra utalnak, hogy a megfázása komolyabb mint gondolná

Amikor a megfázásra kerül sor kétféle ember létezik: akik bemennek a rendelőbe 48 óra után mert meg szeretnék szüntetni azonnal a köhögést, valamint azok, akik figyelmen kívül hagyják az és arra fogják, hogy van valami a torkukban.

[wp_ad_camp_1]

Igen csábító lehet arra gondolni, hogy „ez csak egy megfázás, semmi komoly”, és halogatni azt, hogy elmenjünk az orvoshoz, és egy kutatás szerint az emberek 43%-a inkább kikezeli magát otthon, minthogy orvoshoz forduljon. Amennyiben a megfázás már 3 hete tart, érdemes orvoshoz fordulni, bár a 3 hét még nem tűnhet hosszú időnek. Ha 21 napig nem múlik el a köhögés, akkor ez aggódásra ad okot, hiszen az elhúzódó köhögés asztma, tüdőgyulladás, vagy egyéb tüdő probléma jele is lehet. Az is előfordulhat, hogy néha jobban érzi magát, viszont hamar visszaesik és ilyenkor a tünetek még rosszabbak mint azelőtt. A visszatérő láz és köhögés szintén nem jó jel, és a legtöbbször nem a megfázás áll a hátterében, hanem valamilyen másodlagos fertőzés. Bármi is legyen az, azonnal orvoshoz kell fordulni vele, mielőtt még komolyabbra fordulna a dolog.

Nagyon gyakori, hogy váladék jelenik meg megfázás esetén, de ha ennek a váladéknak furcsa színe van, akkor ez azt jelenti, hogy valami különös játszódik le a testében. Az is lehetséges, hogy a fehérvérsejtek próbálnak meg leküzdeni egy fertőzést, tehát ha az ön váladéka sárga, barna, zöld vagy vörös színű, akkor az nem jelenthet jót, és azonnal orvoshoz kell fordulni vele. Ha folyton könnyezik, akkor az inkább egy allergia jele, mint egy megfázásé. Néha nehéz különbséget tenni, hiszen természetesen a megfázás jele is lehet a könnyezés, viszont ha a könnyezés az allergia szezonban jelentkezik, és nyelv duzzanattal, csalánkiütéssel, vagy hasi görcsökkel párosul, akkor az biztosan allergia, és nem egy egyszerű megfázás.