Jelek, hogy ideje megszabadulni a méreganyagoktól

Ha nem figyelünk oda az étkezésre, akkor rövid időn belül a szervezetünk csordultig lesz méreganyagokkal, és ezektől mihamarabb meg kell szabadulni. Az emberi szervezet észrevehetően jelzi, ha méreganyagok gyűltek össze. Érdemes az intő jelekre figyelni, mert ezeknek köszönhetően időben elkezdhetjük a méregtelenítő kúrát.

[wp_ad_camp_1]

Összegyűjtöttük azokat a tüneteket, amelyek arra utalnak, hogy ideje a méreganyagoktól megszabadulni. Ha a szervezetben nagy mennyiségű méreg-, és salakanyag gyűlt össze, akkor az idegek irritálva lesznek, és az agyi szövetek túlérzékennyé válnak. Ennek következtében az érintett személy gyakran szenved a fejfájás, migrén miatt. A kellemetlen szájszag okozója nem minden esetben a rossz fog, mert a felgyülemlett méreganyagok is közrejátszanak. Ha a gyomor és a máj nem tudja feldolgozni az elfogyasztott élelmiszereket, akkor káros baktériumok lerakódnak az emésztőrendszerben, és rossz szájszagot okoznak. Ha nyelvünk fehér vagy sárga színű, akkor valószínű, hogy a vérben nagy mennyiségben vannak jelen a méreganyagok.

Egy bizonyos idő után az emberi szervezet automatikusan próbál megszabadulni a méreganyagoktól, ezért tapasztalható a gyakori vizelési inger, vagy éppen a hasmenés. A székrekedés is intő jel lehet, de ebben az esetben az emésztés meg van terhelve, hiszen a bélrendszer nem tud kiürülni. Tudni kell, hogy a méreganyagok befolyásolják a vércukorszintet, a koleszterinszintet, valamint a hormonokat, ezért nem meglepő, hogy a hízás is jelzi, hogy ideje méregteleníteni. Ha olyan bőr problémákkal küszködik, mint a pattanásos, zsíros, akkor mindenképp el kell kezdeni a méregtelenítő kúrát. Ha megszabadul a méreganyagoktól, akkor sokkal fittebb lehet a mindennapok során.