Kalifornia állam legszebb kisvárosai

Kaliforniát főleg gyönyörű partjairól, vidámparkjairól, illetve nagyvárosairól híres mint például San Franciso, vagy éppen Los Angeles. Kaliforniában viszont több aranyos kisvárost is érdemes felkeresni, hiszen rengeteg kikapcsolódási lehetőség van, ráadásul ha nem szeretne nagyobb tömegekkel együtt nyaralni és egy kis magányra vágyik akkor önnek különösen ajánljuk ezeket a kisvárosokat.

Az első kaliforniai kisváros ahová érdemes ellátogatni Camel-by-the-Sea és ez Kalifornia egyik legszebb kisvárosa. A festői kis falucska európai-stílusú kunyhókkal rendelkezik, tengerpartja pedig fehér homokkal borított. A kisváros tökéletes menekülőhely a romantikázók és művészek számára is. Ha ellátogat ebbe a kisvárosba, akkor érdemes megnézni a 17 Mile Drive-ot is, ami világhírű a csodás partvonaláról és innen látni lehet a Csendes-óceánt is. St Helena-ba is érdemes  ellátogatni ha egy kaliforniai kisváros hangulatára vágyik, ráadásul ebben a városkában felfedezheti a legjobb kaliforniai borászatokat is. Természetesen a finom borhoz finom ételek is társulnak, tehát a kisvárosban több minőségi éttermet is találhat. Ha pedig a kaliforniai specialitásokat le szeretné mozogni, akkor biciklizésre is van lehetőség.

Ojai kisváros Ventura megyében található, Los Angeles-től mindössze másfél órás autóútra. Ez a csinos és békés kisváros tökéletesen megfelel egy hétvégi kiruccanáshoz, hiszen a kisvárosban lehetőség van a túrázásra, a biciklizésre, a vásárlásra, ráadásul fel lehet látogatni Ojai legjobb művészeti galériáit is. Ha meditálni szeretne akkor itt erre is van lehetősége, csak keresse fel a Meditation Mount-ot, ami egy meditációs központ. Végül pedig Nevada City-t is érdemes megemlíteni, ami Kalifornia leggazdagabb bányászvárosává vált az idők során. A régi épületekből némelyik még mindig a helyén áll, az 1865-ös Nevada Színházat is beleértve.