Karcmentes autó – adunk pár hasznos tippet

Karcmentes autó nem létezik, de olyan igen, amin alig észre vehető a felületi hiba. Van néhány trükk, aminek köszönhetően házi módszerekkel elérhető, hogy az autó karcmentesnek tűnjön.

[wp_ad_camp_1]

A karcmentes autó kapcsán bővebb információkért és tanácsokért klikk ide. Bármennyire is odafigyel az ember, elkerül minden útpadkát, sosem használja szárazon az ablaktörlőt, akkor is képtelenség elkerülni, hogy olykor megkarcolódjon az autó. Bár, tény, hogy a fokozott koncentráció sokat segíthet, hogy az autó minél kevésbé karcolódjon meg. Sajnos egy váratlanul felpattanó kőre vagy egy ügyetlen sofőrre nincs ráhatása az embernek, így önhibán kívül is előfordulhatnak, hogy a szeretett jármű megkarcolódik. Ahogy már fentebb említettük minden autón találhatók karcok, így, ha nem akar szembesülni a szomorú valósággal, akkor jobb nem körbejárni az autót és végig számolni a karcokat. Nem feltétlenül kell komoly sérülésekre gondolni, inkább csak kisebb karcolásokra, úgy mond „horzsolásokra”.

Az apró karcolások többsége autómosás után keletkezik a rossz szárítási technika okán. Éppen ezért érdemes gyorsviaszt használni, mielőtt még törlőkendőt használna. A viasz létrehoz egyfajta kenést a fényezésen, így még ha az autó nem is vizes, de nem szárazon törölgeti a felületét. A gyorsviasz azt is megakadályozza, hogy vízkő alakuljon ki a gépjárművön. A gyorsviasz használatával a vízben lévő szennyeződések sem maradnak meg az autó felszínén. Természetesen a gyorsviasz használatához megfelelő kendő használatára is szükség van, amivel nem csak át lehet törölni az autót, de ugyanakkor szárít is. Karcolás esetén a legjobb eltávolító módszer a karceltávolító toll, amit gyerekjáték használni és teljesen el tudja tűntetni a karcolásokat.