Kéménytisztító szerkezet, ami megszabadít a koromtól!

Ha fa- vagy széntüzelésű kályhát használ, akkor jól tudja, hogy a kéményt azt bizony minden évben ki kell tisztítani annak érdekében, hogy ne legyen semmilyen baleset sem, hogy még csak véletlenül se kelljen füst mérgezéstől tartania. A tisztítás érdekében ma már speciális eszközök sokasága közül válogathat, most bemutatjuk a legújabb megoldást!

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű RCCB kéménytisztító berendezéssel egy csepp fizikai megerőltetés nélkül nagyon gyorsan és hatékonyan tisztíthatók a kémények. A hagyományos, több kilós súllyal nehezített kefével, illetve a manuálisan végzett technológiával szemben a kefét nem kell nagy erővel le-fel húzogatni, mindössze csak lassan leengedni a kéménybe, és ott aztán a forgó kefe elvégzi a fizika munkát, a felhasználónak nem kell erőlködnie, a kémény pedig tiszta lesz!

Az újszerű és rendkívül praktikus Rotary Chimney Cleaning Brush (RCCB) berendezés több elemből áll természetesen. Adott több különböző átmérőjű acél- vagy műszálas kefe, melyeket a kémények hagyományos tisztításához is alkalmaznak. A kefét forgató szerkezet, aminek egyik végébe könnyen becsavarható a kefe, másik végéhez pedig egy flexibilis tartócső csatlakozik, ami kézzel beengedhető a kéménybe úgyszintén a tartozékok része. Adott továbbá a hajtásról gondoskodó, a kefetartó szerkezetben lévő 12 V-os, fogaskerekes hajtóműves villanymotor, a kefetartó tömege, ami 5,6 kg.

A működés során a villanymotor a tartócsőben lévő kábelen keresztül kap kisfeszültségű áramot. A flexibilis cső felső vége pedig a forgatható, csőtároló kerékhez csatlakozik. A forgatható kerékben van a két akkumulátor, melyek egy teljes napi áramszükségletről is képesek gondoskodni, végül pedig adott a tetőkön könnyen mozgatható és elhelyezhető csőtároló szerkezet is. Látható tehát, hogy egy igazán komplex kis szerkezetről van szó, melyet érdemes megismerni!