Kerékpározás veszélyei

A kerékpározás az egyik olyan sport, melyről elmondhatjuk, hogy az egyik leghatékonyabb és a legolcsóbb módja az erőnléti karbantartásnak. Nemcsak nagyszerű zsírégető, de remek kedélyjavító is egyben.

[wp_ad_camp_1]

A kerékpározás velejárója még, hogy élvezhetjük a csodás tájat és a friss levegőt. Csak nem akkor, ha egy hosszabb távot a városban teszünk meg nap, mint nap a munkába menet. Ugyanis a városi kerékpározásról el kell mondanunk, hogy cseppet sem veszélytelen, és itt nem arra gondolunk, hogy nagy a forgalom. Sokkal inkább a szmog az, ami nem jól hat a kerékpárosok szervezetére. Sokan vélekednek úgy, hogy a városi kerékpározás igen kockázatos, mivel az ismétlődő mozgásforma következményeként gyakoribb és mélyebb levegőket veszünk. Így sokkal nagyobb mennyiségű szennyező anyag kerül be a tüdőnkbe. Továbbá még azt is meg kell említeni, hogy a nagyvárosokban való kerékpározás veszélyét még az is fokozza, hogy a legtöbb helyen a legnagyobb szmog terheléssel járó busz sávok mellett találhatóak a kerékpárutak.

Így, ha nagyvárosban bringázunk nap, mint nap, akkor érdemes felkészülni arra, hogy a megnövekedett forgalom mellett, még egy rejtett veszély is leselkedik ránk. Ez pedig nem más, mint a szmog. Így azok számára, akik kerékpárral járnak munkába melegen ajánlott a légszűrőmaszk használata, ugyanis azzal nagyon sokat tehetnek az egészségük megőrzése érdekében. Hiszen a légszennyezés 95%-át kiszűrhetjük ennek a maszknak a használatával. Továbbá el kell még mondanunk azt is, hogy amennyiben nagyobb távokat teszünk meg kerékpárral, akkor fontos, hogy ez biztonságos és számunkra teljes mértékben kényelmes sporteszközzel tegyük. Ugyanis, úgy mint miden más sporteszköznek ennek is illeszkednie kell a tulajdonosához.