Kerüld a mesterséges adalékokat, készíts inkább házi vajat

A legtöbb kereskedelmi forgalomban is megtalálható, koránt sem egészséges, hamisított vaj disznózsírt, marhafaggyút, esetleg halolajat, vagy akár petróleumszármazékot is tartalmazhat, tehát a fogyasztása nem ajánlott. Nem kell viszont lemondanod a vajról, ugyanis könnyedén elkészítheted azt otthon is, és meglepheted vele családod, vagy vacsora vendégeid, mindeni örülni fog a házi finomságnak.

[wp_ad_camp_1]

A vajhoz nagyon zsíros tejszín kell, és ha azt nem a megfelelő helyről vásároljuk, akkor könnyen meglepetésekben lehet részünk, ami annak összetevőit illeti. Több szakértő is állítja, hogy a tejszínt nagyon egyszerű hamisítani, hiszen csak egy kis liszt, zselé, aludttej, tojásfehérje, kréta, illetve gipsz szükséges hozzá és ezek felhasználásával máris előállítható. Mindez teljesen igaz a vaj kapcsán is, amit a legjobban és a legegyszerűbben állati vagy növényi zsírok hozzáadásával lehet hamisítani.

A fent említett okok miatt jobb a házi módszer, hiszen ha házilag készítünk vajat, akkor azonnal megszabadulhatunk attól a dilemmától, hogy a boltban vásárolt termék mennyire eredeti, vagy mennyire egészséges, káros és így tovább. Nem kell azonnal megijedni a házi vaj készítésétől, ugyanis a művelet mindössze csak röpke 15 percet vesz el az életedből.

A házi vaj készítéséhez csupán egy 32 százalékos, vagy még annál is magasabb zsírtartalmú tejfölre van szükséged, amelyet konyhai robottal addig kell keverni, amíg szétválik a zsír és a savó. A savót ezután át kell tölteni egy másik edénybe és két-három kanál forró vizet kell hozzá adni. Addig kell keverni a kapott masszát, amíg az teljesen sima nem lesz, majd ízlés szerint máris fűszerezheted. Így nem csak egyszerű vajat készíthetsz, hanem akár fokhagymásat, pikánsan erőset, és ezer félét. Érdemes több ízt is kipróbálni, a hatás nem fog elmaradni!