Készíts magad húsvéti csokitojást a locsolkodóknak!

Egyre inkább kezd elkopni a locsolkodás hagyománya is, de ha Te mégis szívesen tartod ezt a szokást, esetleg még locsolkodók is szoktak hozzád menni, vagy a gyerekek miatt szeretnéd ezt a szép hagyományt ápolni, akkor érdekes lehet, ha nem az üzletben vásárolod meg a csokitojásokat, hanem azokat saját magad készíted el.

[wp_ad_camp_1]

Ahhoz persze, hogy csokit tudj készíteni, először is szedd össze az otthon található csokikat és olvaszd meg azokat, hogy a csokoládé szabadon formázható legyen. Ezt legkönnyebben a tűzhelyen gőz fölé helyezve, vagy pedig mikrohullámú sütőben teheted meg. A mikróban egy percen keresztül melegítsd közepes fokozaton, majd kanállal keverd meg, hogy a hőelosztás egyenlő legyen. A műveletet ezután ismételd addig, amíg a massza megfelelő nem lesz.

Ha már adott a tökéletes massza, akkor öntsd azt formába. A műveletre természetesen bármilyen forma alkalmas, aminek fél tojás alakja van. Lehet akár egy kisebb bonbon méretű, de egészen nagy tojásforma is ez. A mutatós eredmény érdekében viszont győződj meg róla, hogy egyik rekeszben sincs túl kevés vagy túl sok massza.

A csoki megszilárdulása után, vedd azt ki a formából. Az így kapott tojások külsejének díszítéséhez ugyancsak használhatsz olvasztott csokit. Kifejezetten jól mutathat, ha a fehér csokival mintázott csokitojást készítesz. A tojás két felét szintén olvasztott masszával tudod össze ragasztani. Az egész darabokat tedd a hűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdulnak.

Amikor már az elkészült tojások készre dermedtek, és persze van hozzá kedved, akkor akár tovább is díszítheted őket cukorka vagy ételfesték segítségével. Akár gyermekeid is bevonhatod a műveletbe, de legyetek óvatosak, mert a csokitojások nagyon törékenyek és olvadnak is a kézben. Használhatsz viszont bevonó réteget, amivel strapabíróbbá teheted.