Két könyv, amit egyszerűen el kell olvasnod!

Pál Ferenc, Dr. Bagdy Emőke, Dr. Szondy Máté, Kádár Annamária, Kozma-Vízkeleti Dániel önértékelést segítő könyve a depressziós hangulatú őszi időjárás mellé egyenesen kötelező. Úton-útfélen sok embertől lehet hallani, hogy nincs önbizalma. Ez sokszor még olyan emberek szájából is elhangzik, akikről adottságaik és körülményeik alapján ezt nem gondolnánk. Mások egyszerűen nem vallják be, hogy így éreznek, illetve épp az ellenkezőjéről igyekeznek meggyőzni társaikat. Az ilyen emberek arroganciája mögött gyakran belső bizonytalanság, az önelfogadás hiánya lappang.

[wp_ad_camp_1]

A modern felfogás énközpontú, sőt narcisztikus, a lelkünk legmélyén sokan nem szeretjük magunkat, félünk attól, hogy mások kevésnek találnak minket. Visszahúzódunk, nehogy megsérüljünk, vagy minden erőnkkel bizonyítani próbálunk. Egyik sem jó. Tiszta szívből szeretni önmagunkat persze nem könnyű. Önismereti munkára van szükségünk. Ebben igyekszik segítséget nyújtani ez a nagyszerű könyv, illetve annak kiváló szerzői.

Ruediger Dahlke: A pénz pszichológiája című könyve a másik kötelező olvasmány. A pénzzel kialakított viszonyunk ugyanis a lelkünkre is hatással van. Az egyenes előrejutáshoz az anyaggal kell tisztába kerülnünk. Amikor valóban megértjük, birtokoljuk a pénzt, akkor az kimondottan hasznos lehet fejlődésünk során. A könyv felhívja a figyelmet arra, hogy csak az képes a fejlődésre, aki uralja a törvényeket.

Ruediger Dahlke tanácsi által újfajta pénztudatosságot sajátíthatunk el. A szerző ugyanis felfedi előttünk azokat a törvényeket, melyek a pénz áramlását befolyásolják. A könyvben található pénzgörbe segítségével pedig bárki megállapíthatja az életminősége és a munkája közötti összefüggéseket. Az író rávilágít arra is, hogy a pénz sokaknál a szeretet pótléka. A pénzzel való helyes bánásmódot ismerhetjük meg.