Keverj mutatós és finom koktélokat!

Minden buli elengedhetetlen kelléke a jó koktél. Ha már eleged van az unalmas italokból, szeretnél az ünnepekre pár új, már bevált receptet elsajátítani, akkor érdemes próbára tenned az általunk ajánlott koktélokat. Egy-két ilyen koktél és a hangulat garantáltan emelkedett lesz, legyen szó bármilyen partiról is.

A Kamikaze koktél hozzávalói között van két rész vodka és egy fél lime leve. Tehát nem kell semmilyen extra dolgot beszerezned, nem kell erre az italra sokat költened, de mégis sikered lehet vele a bulikon. Az elkészítése is pofon egyszerű. Először bele kell tenni a jeget a pohárba, majd jön a vodka és a lime leve. Ha tudod használni a keverőpoharat, akkor azzal is készítheted, de utána le kell szűrni.

A Black Russian koktélhoz két rész vodka és egy rész kávélikőr kell. Ez a koktél igazán kemény, nem érdemes ezzel kezdeni a partit, gyorsan kiütheti az embereket. Az elkészítése egyszerű. Jéggel kell kezdeni, majd jöhet a vodka, utána a likőr. Ha szereted a csokoládét, akkor díszként fel lehet használni egy-két kockát.

A hamis Bellini finom is és mutatós is egyben. A hozzávalói között szerepel három rész pezsgő, egy kevés méz és egy kis baracklé. A bulit nyugodtan kezdheted ezzel a kevésbé erős, édes, magát itató Bellinivel. A most említett recept nem az eredeti, mivel az eredetiben cukorszirup szerepel a méz helyett. Szerencsére az elkészítése sem túl bonyolult. A pohárba először a baracklé, utána a méz kerül. Ezután adhatod hozzá a pezsgőt, majd óvatosan el kell keverni és kész is.

A Tiger Juice hozzávalója másfél rész whisky, egy rész narancslé, valamint fél rész citromlé. Ha tapasztalt vagy, akkor a citrom- és narancslevet, valamint a whiskyt jeges keverőbe teheted, ahol összerázhatod, majd leszűrheted. Ha nincs keverőd, akkor egy nagyobb pohár is megteszi, amiben össze lehet keverni a hozzávalókat.