Kezdjük el még ma a nagy tavaszi fogyókúrát!

Tavasz van, és nemsokára itt a nyár, a jobb idő. Ha még nem kezdtük el, akkor még nem késő a fogyókúrának nekiállni, hogy nyárra újra szépek és formásak legyünk. Néhány igen fontos szempontot azonban tartsunk a szemünk előtt. És miket ne tegyünk?

[wp_ad_camp_1]

Ne dobjunk ki sok-sok összeget a különböző csodaszerekre, hiszen teljesen fölöslegesen tennénk. Tehát erre ne pazaroljuk el a pénzünket. Valamint ne akarjunk elérni egy hónap alatt 10 vagy 20 kg fogyást, mivel ezt csak kemény koplalással érhetjük el. És az nem számít fogyókúrának, hiszen esetleg felszedhetünk közben néhány nem kívánatos betegséget.

A sportolással se vigyük túlzásba. Amennyiben előtte nem is sportoltunk semmit, akkor ne 1 órás futással kezdjük, mert az nagyon megterhelő a szervezetnek. Csak fokozatosan álljunk neki a futásnak is, és más sportnak is. Először csak kis távokat fussunk, 10-20 perc alatt, majd fokozatosan emeljük az idő hosszúságát.

Ne is figyeljünk másokat, hogy ők hogyan csinálják, mit és mennyit esznek, hogyan sportolnak. Lehet, hogy ami másoknak hasznos, az nekünk csak ártani fog. Dolgozzunk ki egy módszert, amit csak mi fogunk használni.

Írjuk fel a célunkat, és azt is, hogyan szeretnénk azt elérni. Majd olyan sportolási lehetőséget válasszunk ki, amelyik illik is hozzánk, például futás, kerékpározás, sétálás. A családtagjaink, barátaink segítségét is kérhetjük, hogy támogassanak minket a célunk elérésében, és ez a támogatás ösztönzőleg fog majd hatni. Megfelelő segítséggel könnyebben elérhetjük a kitűzött célt.

Amennyiben egészségesek is szeretnénk maradni, fontosnak tartjuk az egészséges étkezést is, felvehetjük a kapcsolatot egy dietetikussal is. Sok jó tanácsot kaphatunk tőle is. Végül, ha elég akaraterőnk van, és szorgalmunk is, könnyűszerrel elérhetjük a célunkat a nyárra, persze a családunk és a barátaink támogatása mellett.