Kialvatlanul a munkahelyen

Nem feltétlenül egy átmulatott éjszaka lehet az egyetlen ok, ami miatt másnap alig bírjuk nyitva tartani a szemünket. Most adunk pár tippet, ha nincs lehetőség szabadnapra és mégis szeretné túlélni a napot.

Ha nincs más választásunk és kénytelenek vagyunk bemenni a munkahelyre, akkor érdemes legalább megpróbálni áttenni a fontosabb feladatokat, lehetőség szerint ne ezen a napon akarjunk kreatív, nagy koncentrációt igénylő feladatokat elvégezni. Ha lehet a találkozókat meetingeket tegyük át egy másik napra. Érdemes nyitva tartani az ablakokat, hogy minél több friss levegőt tudjunk szívni. A levegőtlen, sötét helyiség álmosító hatással lehet ránk. Logikus lépésnek tűnhet, hogy rögtön a kávés csészéhez nyúljunk. Alapvetően az ötlet nem rossz, hisz egy-két csésze kávé által jobb lehet a közérzetünk, azonban három-négy kávénak már semmi értelme. Inkább igyunk vizet, hogy hidratáltak maradjunk, mivel dehidratáltan könnyebb elbóbiskolni.

Álmosan horrornak hangozhat a mozgás, azonban nem is arra gondolunk, hogy egy maratont kell lefutni vagy végig csinálni egy két órás súlyzós edzést, hanem lépcsőzni vagy egy rövid sétára tenni. Ha erre nincs lehetőségünk, hajoljunk le párszor, az is segít, hiszen több oxigén kerül a vérbe, így könnyebb ébren maradni és felélénkülni. Emellett az is segíthet, ha C-vitamint szedünk, mivel közismerten frissítő hatással rendelkezik. Természetesen a legjobb, ha minél előbb ki tudjuk aludni magunkat. Ezek a módszerek ideig-óráig segíthetnek, azonban hosszú távon csak a pihentető alvás segíthet. Ha egészségügyi oka van annak, hogy éjszakánként nincs része a pihentető alvásban, akkor érdemes felkeresni egy orvost és kivizsgáltatni magát. A pihentető alvással ugyanis semmilyen praktika nem ér fel hosszú távon.