Kiemelkedően hatékony ökohőszigetelés kenderből

Öko-hőszigetelés

Az emberek kezdik felismerni annak fontosságát, hogy amiből csak lehet természetes anyagot válasszanak, hiszen abból nem lehet be, nem okozhat bonyolult nevű betegségeket és nincsenek káros hatásai sem. A másik fontos dolog a spórolás és éppen ezért rohamosan elterjednek a különféle szigetelési eljárások, hogy télen alacsonyabb legyen a fűtésszámla, nyáron pedig nem kelljen egész nap klímát használni. A kettő ötvözetéből született meg a természetes alapanyagú és rendkívül hatékony hőszigetelés kenderből.

A kender a lehető legrugalmasabb és egyben a legerősebb természetes rost is, amelyet nem támadnak meg sem a rovarok, sem pedig a haszontalan rágcsálók, azaz nem okozhatnak gondokat a szigetelésben annak ellenére, hogy az természetes anyag. A kenderrost alapú és magas hőszigetelő képességű Steico Canaflex táblák tökéletesen alkalmasak a tető, a fal és a padlószerkezetek hő- és hangszigetelésére minden otthonban. A kenderrost anyagszerkezetéből adódóan pedig a hőszigetelő táblák kiváló páraszabályozó tulajdonságúak, nincs penészes, nem “lélegző” fal.

A Steico kínálata nagyszerű válasz az építőipar ökotermékekre irányuló törekvéseire. A kiváló tulajdonságú, rugalmas kendertáblák beépíthetősége felettébb felhasználóbarát, mivel többek között vágás közben nem okoznak irritációt a bőrön, nem okoznak viszketést, nem karcolnak, valamint egyszerű eszközök segítségével méretre szabhatók, így nem kell beépítésükhöz speciális szerszám.

A kender táblák nagyon magas hőtároló képességgel rendelkeznek, ez azt jelentik, hogy a nap folyamán elnyelik a meleget a szobákban, ám azt mintegy 12 órával később adják le is adják a belső terek felé, azaz akkor, amikor kívül már hűvösebb van. Ezáltal nyáron kellemes hűvöst, télen kellemes meleget adnak.