Kiemelkedően hatékony ökohőszigetelés kenderből

Az emberek kezdik felismerni annak fontosságát, hogy amiből csak lehet természetes anyagot válasszanak, hiszen abból nem lehet be, nem okozhat bonyolult nevű betegségeket és nincsenek káros hatásai sem. A másik fontos dolog a spórolás és éppen ezért rohamosan elterjednek a különféle szigetelési eljárások, hogy télen alacsonyabb legyen a fűtésszámla, nyáron pedig nem kelljen egész nap klímát használni. A kettő ötvözetéből született meg a természetes alapanyagú és rendkívül hatékony hőszigetelés kenderből.

[wp_ad_camp_1]

A kender a lehető legrugalmasabb és egyben a legerősebb természetes rost is, amelyet nem támadnak meg sem a rovarok, sem pedig a haszontalan rágcsálók, azaz nem okozhatnak gondokat a szigetelésben annak ellenére, hogy az természetes anyag. A kenderrost alapú és magas hőszigetelő képességű Steico Canaflex táblák tökéletesen alkalmasak a tető, a fal és a padlószerkezetek hő- és hangszigetelésére minden otthonban. A kenderrost anyagszerkezetéből adódóan pedig a hőszigetelő táblák kiváló páraszabályozó tulajdonságúak, nincs penészes, nem “lélegző” fal.

A Steico kínálata nagyszerű válasz az építőipar ökotermékekre irányuló törekvéseire. A kiváló tulajdonságú, rugalmas kendertáblák beépíthetősége felettébb felhasználóbarát, mivel többek között vágás közben nem okoznak irritációt a bőrön, nem okoznak viszketést, nem karcolnak, valamint egyszerű eszközök segítségével méretre szabhatók, így nem kell beépítésükhöz speciális szerszám.

A kender táblák nagyon magas hőtároló képességgel rendelkeznek, ez azt jelentik, hogy a nap folyamán elnyelik a meleget a szobákban, ám azt mintegy 12 órával később adják le is adják a belső terek felé, azaz akkor, amikor kívül már hűvösebb van. Ezáltal nyáron kellemes hűvöst, télen kellemes meleget adnak.