Kínai masszázs

A kínai masszázs a hagyományos kínai orvoslás szerves részét képezte sok évszázadon keresztül, de akár évezredeket is mondhatnánk, ugyanis a kínai masszás hagyománya az időszámítás előtti évszázadokba nyúlik vissza. A keleti gyógymasszázsok jellemzőjeként a kínai masszázs esetében is az energia áramlása, illetve a meridiánokban áramló energia befolyásolása a legfőbb célkitűzés.

[wp_ad_camp_1]

A történelem során az akupunktúrával egyenértékű kezelésként tekintettek rá. Nagy előnye viszont az akupunktúrával szemben, hogy olyan területeken is alkalmazható, ahol a tűszúrás nem lehetséges. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a tűszúrástól a legtöbb páciens irtózik, így a masszázs sokkal népszerűbb ma is.

A kínai masszázs lényege és nagy előnye, hogy lehetségessé teszi az akupunktúrás pontok ujjal történő stimulálását. Mindemellett különleges masszázsfogásokat tartalmaz, amelyek alkalmasak az izmokra és meridiánokra kifejtett hatás elérésére. A kínai masszázs tartalmazza az úgynevezett kimozgatásos technikákat, amelyeket a thai masszázsnál is láthatunk. Azt szoktuk mondani, hogy a kínai masszázs valójában egy masszázsfogásokkal és kimozgatásokkal végzett akupresszúrás kezelés.

Az általános vélekedés szerint a kínai masszázs egyaránt alkalmas a mozgásszervi-, valamint a belsőszervi panaszok enyhítésére, illetve gyógyítására, de a krónikus fáradság kezelésében is hatékonynak bizonyul. Közismerten alkalmas az alvási problémák megszüntetésében is; sokan keresik fel a kínai masszőröket amiatt, mert nem tudnak jól aludni és kialvatlanul ébrednek. Számukra jelenthet megoldást ez a kezelés. Mindenképpen érdemes tenni egy próbát ezzel a természetes gyógymóddal, hiszen mellékhatások nem várhatók. Így csak nyerhetünk vele.