Klímaberendezések karbantartása

Klímaberendezés karbantartást évente legalább kétszer, egyszer tavasszal, majd egyszer ősszel is ajánlott végezni. Ezt mindenképpen jobb szakemberre bízni, főleg ha nem szeretne több áramot fogyasztani, egészségesebben szeretne élni, és ha szeretné, hogy megmaradjon készüléke garanciája.

[wp_ad_camp_1]

A klímakészülékek működésük során a kiáramlott levegővel együtt nagymértékű szennyeződést is vonnak maguk után, ha nincsenek időközönként megfelelően karbantartva. Ha ez a szennyeződés lerakódik a készülékben, az károsíthatja, és rányomhatja a bélyegét a készülék működésére. A klíma felszerelések karbantartása során az első elvégzendő feladat a baktériumok mentesítése, aztán a klíma külterének tisztítása következik, majd nyomásmérés. Ezután következik a Hollander csatlakozók után húzásának szakasza, amit rendszerint az elektromos egysége kivizsgálása követ. Előfordulhat, hogy szükséges a légszűrők tisztítása, és cseréje is, végül pedig az utolsó mozzanat a komplett beszabályozás. A rendszeresen karbantartott klímaberendezések, akár hasznosak is lehetnek az allergiával küzdőknek a levegő tisztításával valamint átszűrésével.

A klíma belsejében levő szűrők felfognak minden port, és légúti betegségeket okozó baktériumokat is, így a klíma belsejét is ajánlott időközönként tisztítani, mert ha tele van porral, akkor terhelődik, emiatt pedig többet is fogyaszt a megszokottnál. A kültéri egyszég tisztítás és fertőtlenítése is rendkívül fontos, hiszen ha koszos a kültéri egység, akkor a készülék nem hűl le megfelelően, és ismét jobban terhelődik a klíma, és jóval több áramot fog fogyasztani. A klímaberendezések helyes fertőtlenítése csakis speciális vegyszerekkel történhet. Rendkívül fontos tehát ezeket a berendezéseket karbantartani és tisztítani évente kétszer, az egészség, és a pénztárcánk védelme miatt is.