Klímaszereléssel megúszhatja egy új készülék árát

Minden klíma vásárláskor érdemes odafigyelni arra, hogy annak beszerelése szakszerűen történjen meg.

[wp_ad_camp_1]

Ha mégis bekövetkezik a baj, akkor nem kell feltétlen új klímát vennie, ha meg tudja javíttatni. Egy garanciális javítás csak akkor érvényesíthető, ha a klíma bekötése is teljesen szabályosan történt. Az otthoni ezermesterkedés egy klíma esetében nem biztos, hogy a legjobb döntés lesz.

A klímák állandó javíttatását megfelelő karbantartással ki lehet küszöbölni. A karbantartás a nyári meleg kellős közepén is megoldható és erre kötelező is időt valamint pénzt szánni. A szakszerű és profikkal karbantartott klímák kevesebb alkalommal romlanak el, mint nem karbantartott társaik. A klíma karbantartások során a készülékekben megtalálható gomba és baktérium is megsemmisül, hiszen tisztítás során ezeket eltávolítják. A felülvizsgálatokat és karbantartásokat érdemes évente legalább egyszer elvégezni és a készülékeket kitakarítani. A klímákban a szűrők cseréje alapvető fontosságú, hiszen a készülékek hűtik és forgatják a levegőt.

A karbantartások során az apróbb hibákra is fény derül és ilyenkor ezek kijavításra kerülnek. Ha nem a rendszeres karbantartás mellett tesszük le a voksunkat, akkor ezek a hibák folyamatosan fent állnak és a készülékek élettartamát csökkentik. A szakemberek a karbantartás során tisztítják és fertőtlenítik a beltéri valamint a kültéri egységeket is. Gyakori, hogy ezekre a műveletekre inkább tavasszal kerítenek sort a vásárlók, hiszen a meleg nyár beköszöntével nagyon fontos, hogy a klíma üzemképes legyen. Azok az ügyfelek, akik télen a klímát fűtésre is igénybe kívánják venni, már ősszel hívják ki a szerelőt, hogy átnézze a készüléket. Ilyenkor is elsődleges, hogy a baktérium és gombaölő oldattal való tisztítás megtörténjen. A folyamatosan tisztított és karbantartott klímák sokkal kevesebb energiát használnak fel, mint hibás társaik és a levegő minőségét is képesek javítani. Az allergiás megbetegedésben szenvedők számára egy jól karbantartott klíma nagyon fontos a mindennapokban. Az új szűrők segítségével a port és a szennyeződéseket is kiszűrik a levegőből, ezáltal az allergiás megbetegedések száma is csökken.