Körömápolás otthon, drága kozmetikus nélkül!

A szép, ápolt kéz és az egészséges köröm épp olyan fontos része testünknek, mint a hidratált bőr, az ápolt arc. Ma szerencsére már számos krém és különféle vitaminkészítmény kapható az üzletekben, melyek biztosítják a körmök egészséges növekedését, annak ápoltságát, így nem fontos minden alkalommal a pedikűr-manikűr miatt fizetni.

[wp_ad_camp_1]

A legfontosabb a köröm megfelelő tisztítása. A könnyebb kezelhetőség érdekében áztassa a körmeit meleg vízben. Ha ki volt festve, akkor az első lépés a körömlakk letisztítása körömlakklemosóval. Ha a körmeit vágni szokta, akkor csakis körömvágó ollót vagy csipeszt használjon, ha pedig reszeli, akkor a reszelés kifelé történjen. A köröm ápolásának része a körömágy bőrének eltávolítása. Azt persze tudni kell, hogy ha valaki elkezdi kivágni a körömágy bőrét, onnantól kezdve ezt folyamatosan meg kell tennie. Végül a köröm polírozása következik, ami által azt fényessé és simává a teheti.

Amikor már túl van a köröm tisztításával, akkor jöhet a köröm ápolása. Napjainkban már számtalan kéz és körömápoló termék kapható, melyek többsége vitaminokat és bőrnyugtató anyagokat is tartalmaz, így segítséget nyújthatnak a körömágy ápolásában. Természetesen a belső ápolásról sem szabad elfeledkezni, hiszen ha szervezetünk nem kap elég cinket akkor körmünk vékony lesz és töredezni fog. A törékeny, merev és lassan növő körmök esetében javasolt az A-vitamin szedése.

Az ajánlott készítmények, melyek segíthetnek a körömápolásban a Logona Körömágyápoló folyadék, ami egyszerre ápolja és védi a körömágyat, valamint a körmöket. Mandula- és jojoba olajban gazdag, ami által növeli a körmök rugalmasságát, sőt még a bőrt is selymessé varázsolja. A készítmény emellett hatásos bőrkeményedés, illetve a körömágy beszakadása ellen is. Ha komoly a probléma, akkor próbára teheti a Logona Körömregeneráló kúrát is!