Kuba legszebb tengerpartjai

Idilli környezetben a csillogó karibi-tengeren nem meglepő, hogy Kuba gyönyörű tengerpartok széles skálájával rendelkezik, amelyek közül néhányan a világ legszebbjei közé sorolhatók. Mindenhol, ahová megy, gyönyörű arany homokot, elbűvölő pálmafákkal, és persze a karibi csábító türkizkék vizeit láthatja. A legtöbb  tengerpart valóban úgy néz ki, mint egy trópusi paradicsom.

[wp_ad_camp_1]

Egy kicsi félszigeten fekszik Cayo Jutias, amely Kuba nyugati részéből a Mexikói-öbölre kanyarog, és ennek a tengerpartnak igazán vad és érintetlen kinézete van; minden este  csodálatos naplementék telítik be a partot szebbnél szebb színárnyalatokban. Bár lehet, hogy a nemzetközi turisták számára is elbűvölő ez a hely, ez az egy kedvenc tengerpartja a helyi kubaiaknak is, ami nem is csoda, hiszen van néhány fantasztikus kis bár és étterem is ahol kipróbálhatja a helyi ételeket. Szebbnél szebb korallzátonyok ölelik a partvonalat, és miután a tengerparton pihentek és napoztak, semmi sem jobb, mint egy frissítő fürdőzés a csillogó türkizkék vizekben, amelyek a Playa de Cayo Jutias-t határolják.

A Playa Esmeralda mindössze egy rövid távolságra fekszik Guardalavaca városától és itt két luxusszálloda is a vendégek rendelkezésére áll. Az érintetlen fehér homokot szép pálmafákkal szegélyezték, amelyek nagyon szükséges árnyékot biztosítanak, ugyanúgy, mint a strand mentén elhelyezett szállodai napernyők. A Karib-tengerre nyíló kilátás megdöbbentő, és a tenger szelíd vizeiben való úszás is kellemes. A Playa Srena a kubai szárazföldtől elkülönítve, egy hatalmas tengeri szakasz, amely egy nagyon nyugodt és csendes tengerpart, így tökéletes lehet, ha pihentető nyaralást keres. Sokan úgy vélik, hogy ez kuba egyik legszebb tengerpartja. A felsoroltakon kívül a Caya Coco tengerpartot is érdemes fellátogatni.