Külföldi Autóbehozatal

Napjainkban sokan választanak autót külföldről, külföldi hirdetőoldalakról. De hogy kerül haza egy autó külföldről és hogyan honosíthatók? A rendszámozás egyszerűen, a regisztrációs adó kifizetése után, névre írással megoldható. Sokszor behozatalkor a műszaki vizsga sem szükséges, hisz a fiatalabb gépkocsik esetében erre nincs szükség.

[wp_ad_camp_1]

Na, de kivel, hozassuk haza gépkocsinkat?

Van egy Magyar gyűjtőoldal ami autómentősöket és autószállítókat mutat be árakkal, rövid leírással. Ha ezt felkeressük, akkor ott számos kérdésre választ fogunk kapni. A weboldalon egyszerűen csak be kell írni a címet, vagy rányomni a GPS gombra, és a rendszer máris az adott helytől távolsági sorrendben dobja fel a találatokat. De lehetőség van ABC sorrendben is átnézni a cégeket helytől függetlenül. Célszerű több szolgáltatót felhívni hiszen nem mindegy mennyibe fog nekünk kerülni a szállítás. Ha szerencsénk van találunk olyan autószállítót, aki a közeljövőben úti célunk felé fog járni, így betervezett keretek között sokkal olcsóbban megoldhatjuk kiválasztott új autónk hazahozatalát. Fontos, hogy jó előre letisztázzuk a felelősségvállalást esetleges balesetre vonatkozólag.

Hogy ez mit jelent?

Nos, számos olyan eset történt már, hogy az új vagy használt autókat szállító tréler balesetet szenvedett. A komolyabb cégek természetesen rendelkeznek ilyen esetekre felelősségbiztosítással. Azonban ezek valószínűleg magasabb árat is fognak elkérni. A kisebb cégeket, akik gyanúsan alacsony árakkal dolgoznak, vagy enyhén szólva is jóval alacsonyabb tarifával hirdetik magukat, mindenképpen célszerű kikérdezni az esetleges balesettel kapcsolatos későbbi viták elkerülése végett.

Ha már külföldről hozunk kocsit akkor nézzük át fenti lehetőségeket, nehogy a végén többe kerüljön a leves mint a hús.