Különösen hatékony napkollektorok családi házakhoz is

A napelemek épp úgy, mint a többi megújuló energiaforrást használó berendezés pár évvel ezelőtt még különlegességnek, igazi kuriózumnak számított. Ma már viszont egyre inkább elterjedtek, egyre többen alkalmazzák ezeket a berendezéseket. Egyre alacsonyabb áruk, illetve a fosszilis energiák folyamatos és jelentős drágulása miatt rövidebb a megtérülési idejük, nagyobb megtakarítást tesznek lehetővé.

[wp_ad_camp_1]

A Bramac Kft. megalkotta legújabb napelemes rendszerét. A napkollektoros megoldás családi házak, közintézmények és szállodák fűtésrásegítésében és a használati meleg víz előállításában nyújtanak segítséget. Persze a minőségi rendszer önmagában kevés, arra is ügyelni kell, hogy a az előállított hő ne vessze le a semmibe, tehát a hőszigetelésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Mivel a hő elsősorban felfelé megy, különösen a tetőfelületek hőszigetelése kap nagyobb hangsúlyt. Erre nyújt páratlanul remek megoldást a Bramac Therm a szarufa felett elhelyezkedő, felület folytonos hőszigetelése által.

A gyorsan és könnyedén elhelyezhető szigetelés a kasírozott alátétfóliának és a gyári dupla ragasztósávoknak köszönhetően szélzáró és fokozottan vízzáró alátéthéjazatot is képez, méghozzá azonnal. A rendkívül alacsony hővezetési tényezővel és magas áramtermelő hatásfokkal rendelkező napelemmel együtt szuper megoldást kínálnak. A Bramac kínálatában három különböző napelemes megoldás is adott és mindegyik 15 százalék feletti hatásfokkal, mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő rendszert.

A napelemes rendszerek a gyártó kínálatában természetesen az egyenáramot váltóárammá alakító invertereket és kábeleket is magukba foglalják. Mindemellett a Bramac Kft. szakemberei igény esetén helyszíni felmérést is készítenek, díjmentesen segítik a beépítést, valamint a cég még energetikai pályázati anyagok összeállításában is ügyfelei rendelkezésére áll.