Lábszag ellen hatékonyan

A lábszag egy igen kellemetlen jelenség, amit nehéz kezelni és a világon mindenkit érint, viszont van néhány házi praktika, amit érdemes kipróbálni annak érdekében, hogy ne legyen pusztító lábszagunk minden alkalommal, amikor elmegyünk valakihez vendégségbe és levesszük a cipőnket/csizmánkat. Manapság rengeteg spray kapható erre a problémára, de egyik sem közelíti meg az egyszerű konyhai hozzávalók hatását.

[wp_ad_camp_1]

A lábszagra kapható spray-k, dezodorok valamint krémek igen drágák, ráadásul sok esetben egyáltalán nem hatnak, ellentétben a házi csodaszerekkel. A lábszag elleni szerhez szükség lesz egy teáskanál szódabikarbónára, egy teáskanál sóra, egy teáskanál hintőporra, valamint egy kevés szárított levendulára. Ezek a hozzávalókat egy kis tálban kell összekeverni, ebből a keverékből pedig szórjon egy keveset a cipőbe, de nagyon fontos, hogy a keveréket jól rázza szét, hogy a cipő talpában mindenhol jusson belőle. Ezek után pedig hagyja, hogy a csodaszer egy éjszakán át álljon a cipőben vagy csizmában. A keverék képes elszívni minden nedvességet és szagot, a levendula pedig arra való, hogy illatosítsa a cipőt.

Reggel csak verje ki a cipőből a keveréket, rázza meg a lábbelit és akár már fel is húzhatja azt. A szagtalanítás viszont nem elég annak érdekében, hogy megelőzzük a lábszagot, ennél többet is lehet tenni. Használjon tehát gyapjúból vagy éppen pamutból készült zoknit és ha érzi, hogy izzad a lába, akkor cserélje le a zoknit amilyen gyorsan csak tudja. Az is hatásos lehet, ha nem minden nap jár ugyanabban a cipőben, hiszen így kevesebb lesz az esélye annak, hogy izzadjon a lába. Végül de nem utolsó sorban a lábápolás is elengedhetetlen, tehát néha kenje be a lábát olívaolajjal, vagy radírozza le a lábfejét, valamint más olajokat is használhat annak érdekében, hogy illatosítsa és egyben fertőtlenítse is a lábat.