Lakható bolygónak nyilvánították a Marsot

A Mars bolygó kutatásához számtalan elmélet tartozik. Az új elméletek szerint ma már egyszerű módon kivitelezhetővé vállnak a Mars bolygó lakhatóságának a kialakítása. A rendszer alapján egy olyan elmélet alkotja, amely levegőt állítana elő. Egy kutatócsoport olyan készüléket hozott létre, amely arra képes, hogy a Marsra kiköltözött emberek számára levegőt teremtsen.

[wp_ad_camp_1]

A holland tervek alapján 2025-ben már embereket fognak kiköltöztetni a bolygóra. 3 év múlva érkezik meg az első teherűrhajó, amely a lakófeltételekhez szükséges eszközöket szállítja. A Helena névre keresztelt rendszer egy roppant egyszerű működési elvvel rendelkezik. A víz felbontásából indul ki, amit oxigén és hidrogén molekulákra szedne szét. Ehhez a folyamathoz napelemek segítségével begyűjtött elektromos energiát használnának fel. Természetesen a levegőn kívül az élelmet is elő kell tudni állítani majd a Marson.

A Seed nevű projekt egy olyan űrkertészet alapjait képezi, amely gyakorlatilag lúdfű termesztésére lett specializálódva. A rendszer részét képezi egy vízadagoló, szénszűrő és fényelőállító készülék. Azt viszont már bebizonyították a tudósok, hogy volt élet a Mars felszínén. Ő hasonlít leginkább a földre. A marsi nap alig hosszabb, mint egy földi nap. Évszakok is vannak, ugyanúgy, mint nálunk. Még a víz jelenlétére is találtak nyomokat, erre utaló képződményeket. A Mars lakóit több mint valószínű, hogy egy kozmikus katasztrófa pusztította el. Éppen ezért is számít igazi kitörésnek, ha újra lakhatóvá lehetne tenni a bolygót.