Laparoszkópos méheltávolítás: korszerű, kíméletes módszer

Az életkor haladtával a méh akár problémákat is okozhat, melyeket könnyedén orvosolni lehet a mai modern kezelések segítségével. Ha Ön is teljes életet szeretne élni és nem akar a tünetektől szenvedni, a legjobb megoldást keresi a méheltávolítás érdekében, akkor forduljon hozzám bizalommal.

[wp_ad_camp_1]

A méhben a kor haladtával akaratlanul is olyan szerkezeti elváltozások alakulhatnak ki, mint a növekvő myoma göbök vagy endometriosis gócok. A tünetek, mint pl. a visszatérő vérzészavar, görcsös alvadékos menstruáció vagy kismedencei fájdalom, megterhelőek és gyakran az életminőség romláshoz is vezethetnek. Ilyen esetekben felvetődhet a méheltávolítás szükségessége.

A klasszikus nőgyógyászati gyakorlatban elterjedt méheltávolítási eljárások közül ismert a nyitott hasi- és a hüvelyi- módszer, valamint a korszerű, kismegterhelésű endoszkópos operáció. Bár a beavatkozásnak több módszere is ismert, jómagam azon formáját ajánlom, amely során a panaszok legfőbb okát kiváltó méhtestet távolítjuk el, de a méhnyakat bennhagyjuk.

A legkorszerűbb, legkevésbé megterhelő és a legkisebb kockázattal bíró laparoszkópos méheltávolítás tulajdonképpen hasonló, mint a nyitott műtét, viszont itt a vérellátást adó képletektől és a függesztő szalagoktól megszabadított méhtestet kis átmérőjű eszközökön segítségével, apró hasfali metszéseken keresztül vesszük ki. A beavatkozás csupán csak kétnapos kórházi tartózkodást, majd ezek után egy hetes otthoni gyógyulást igényel, amíg a nyitott hasműtét hathetes táppénzes időszakkal, hosszabb lábadozási idővel jár. Ezen méheltávolítási beavatkozásokat profi módon felszerelt endoszkópos műtőegységünkben operatív csapatunk nagy rutinnal végzi.

Keresse fel honlapomat további információk érdekében és kérjen időpontot, amennyiben szeretne a biztonságosabb, korszerűbb kezelés és egy tapasztalt szakember mellett dönteni!

Forrás: Méheltávolítás