Látogasd meg a karácsonyi vásárt Grazban!

A mesés Graz Ausztria második legnagyobb városa, így persze érthető, hogy Bécs mellé felzárkózva az ország második legnagyobb karácsonyi vásárát is kínálja. A város viszont nem csak a karácsonyi vásárok idején pompás látnivaló, hiszen önmagában is érdemes felkeresni történelmi nevezetességei miatt.

[wp_ad_camp_1]

A karácsonyi időszakban különösen érdemes viszont felfedezni Graz városát és annak számos karácsonyi vásárát! A városban több vásár is várja az érdeklődőket. Mind között a legnagyobb és a hagyományokat tekintve is a legmesszebbre visszanyúló vásár az, amely a Ferences templomnál található. Rengeteg stíriai népművészeti alkotással találkozhat az odalátogató, illetve különleges helyi ételekkel, forró punccsal és forralt borral melegíthetik fel magukat a fázósabbak.

A Ferencesek templomától nem messze található a varázslatos városháza, ahol a város hatalmas karácsonyfája található, és a gyerekek nagy kedvence, a körhinta. Az adventi kalendárium mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen a városháza egész homlokzata egy hatalmas kalendáriummá vagy ilyenkor átalakítva.

Ha a karácsonyi vásárlást viszont egy kis szórakozással és egy kevés jó cselekedettel is szeretnéd párosítani, akkor az Eiserne Kapunál a helyed, mivel az ott található vásár kiállítói csak helyi jótékonysági szervezetekből állnak, akik a bevételt jótékony célokra áldozzák. Az ott található óriási jégszobor ugyancsak kihagyhatatlan látnivaló, hiszen a művet több mint 50 tonna jégből faragják ki minden évben.

Igazi különlegességnek számít a Karácsonyi Énekek Hivatala is, mely már 1991 óta működik, és még ma is az első számú információs pont, ahol mind az alpesi, mind pedig a nemzetközi karácsonyi énekekről, mesékről és versekről tájékozódhatnak az érdeklődők. Rengeteg kotta és vers között válogathatsz, de a hivatal munkatársai is készségesen állnak segítségedre, ha szükségesnek tartod.