Látogass el Szlovéniába, nem fogod megbánni!

A főváros, Ljubljana egyedi példája a germán, a mediterrán, valamint a szlovén kultúra keveredésének. Az óvárosban a barokk, a reneszánsz és a szecessziós stílusú épületek is megtalálhatóak, amelyek egy mesés középkori kastélyt vesznek körül. Érdemes átvágni a festői Tivoli Parkon a Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum felé vezető úton, ahol megtekinthetőek az első világháborús emlékművek. Ha tehát Szlovéniát veszed célba, akkor a fővárost mindenképp keresd fel, hiszen mesés látványban lehet részed!

[wp_ad_camp_1]

Bled városa Szlovénia északnyugati részén található. Egy igazi tündérmesébe illő városról van szó, amit ikonikus temploma, ami a Bledi-tó közepén lévő sziklaszigetecske tetején magasodik, tesz híressé.  A panoráma feledhetetlen élményt tud nyújtani. A kisváros már régóta kedvelt úti cél a pihenni vágyók számára, bár a napfényes hegyi klíma, valamint a meleg tavasz kifejezetten kedvez az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is. Bled tökéletesen alkalmas egy családias jellegű tavaszi kirándulásra.

Szlovénia legfontosabb kikötővárosa, Koper, az Adriai-tenger partján fekszik. A város eredetileg  szigeten terült el. A város közel van Olaszországhoz, így a VI. században ide menekültek a triesztiek a longobárdok támadása elől. A történelem sok változatosságot tartogatott a hely számára. A város például tartozott az Osztrák Császársághoz, de az Olasz Királysághoz is. Mai, modern kikötője, amely kereskedelmi központtá is teszi, 1957 óta áll.

Kranjska Gora az olasz-osztrák-szlovén hármashatár közelében található városka. A hely igazi síközpont, ahol többféle, különböző nehézségű pálya várja a téli sportok rajongóit. Északról a Karavankák hegyvonulata, amíg délről a Júliai-Alpok biztosítják az egészséges hegyvidéki klímát. Ha nem szeretned a sít, akkor se fogsz unatkozni, kirándulhatsz a hegyekben, a Száva partján, sőt még kaszinózhatsz is.