Lefolyótisztítás eredményesen

Még kisebb szűrő használata esetén is bekövetkezhet, hogy eldugul a lefolyó a szappanmaradékok és a hajszálak miatt, de eldugíthatja akár a zsírosabb kozmetikumok használata is, mint a sampon vagy a hajbalzsam. Ennek megoldására bevethetünk néhány házi praktikát, melyekkel többé-kevésbé megszüntethető a dugulás.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyótisztítás nagyon kényes dolog, hiszen szinte folyamatos jelenlétet kíván meg az embertől. Többféle módszert is kipróbálhatunk, melyekből talán az egyik be is válik. Ilyen lehet a szódabikarbóna és az ecet kombinációja és a bórax is.

A szódabikarbóna és az ecet egyvelege az egyik leggyakrabban használt módszer, tehát egy már többek által is kipróbált eljárásról van szó, melyben a szódabikarbóna habzása az, melynek segítségére számíthatunk, ha a lefolyótisztítás a célunk. A bóraxot már kevesebben vetik be a lefolyótisztítás eszközeként.

A bóraxot is ugyanúgy kell használni a lefolyótisztítás alkalmával, ahogyan a szódabikarbónát, illetve az ecet és a szódabikarbóna kombinációját. Először a lefolyóba kell önteni, majd legalább három, forró pohár vizet szükséges ráönteni. A forró vizes öntögetést tizenöt-húsz perc múlva meg kell ismételni egészen addig, míg a lefolyótisztítás sikerrel nem jár. Azonban ennek nagy hátránya, hogy akár órákon át is ismételgethetjük az eljárást, koránt sem biztos, hogy sikerrel is fogunk járni.

A harmadik, és egyben a legújabb házi praktika is, a pezsgőtabletta, melyet egyszerűen a lefolyóba kell dobni, és hagyni, hogy pezsegjen. Amennyiben azonban nem szeretne kísérletezni a lefolyótisztítás esetén, tanácsosabb azonnal a Duguláselhárítás XVII. kerület szerelőit hívni, akik korszerű eszközökkel végzik el a lefolyótisztítást. Bővebb információkat, valamint elérhetőséget a dugulaselharitas-xvii-kerulet.hu honlapon találhat.