Legjobb megoldások izzadás ellen

Valljuk be nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy fontos eseményen vagy egy különleges alkalom adtán azon kell aggodalmaskodnunk, hogy vajon van-e a ruhánkon izzadságfolt. Most erre mutatunk pár tippet, mellyel elkerülhetjük az ilyen szituációkat.

Az izzadás a testünk egy természetes módja arra, hogy leadja a hőt. Így nem csoda, ha fülledt nyári napokon azzal kell szembe néznünk, hogy folyik rólunk a víz. Amit valljunk be cseppet sem nőies, sőt nagyon kellemetlen helyzetbe tud hozni bennünket. Maga az izzadás eredetileg nem jár kellemetlen szagokkal, azt a benne megtelepülő baktériumok okozzák. Melyek nagyon gyorsan szaporodnak a számukra ideális környezetben. Amit egy forró napon leginkább tehetünk, ha van rá módunk, hogy egy nap akár többször is álljunk a zuhany állá. Ám, ha erre nincs lehetőségünk, akkor jöhetnek a különféle praktikák. Rögtön az első, hogy készítsük fel a szervezetünket. Hiszen a hirtelen időjárás változás nem csak azokat viseli meg, akik gyengébbek, mindenkire kihatással van, csak különböző formában.

Fontos a megfelelő folyadék bevitel és, hogy a szervezetünk felkészüljön a kánikulára, melyet úgy érhetünk el, ha könnyű és szellős ruhákat viselünk. Illetve a nyári napokon a szőrtelítés nem csak esztétikai, de higiéniai szempont is, hiszen a szőrszálakon jobban megtapad az izzadság és előbb alakulnak ki kellemetlen szagok. Szaunázással, vagy hideg-meleg zuhany váltakozásával megedzhetjük a szervezetünket, így jobban eltudjuk viselni a hőhullámokat. A csodákat ígérő dezodorok helyett, válasszuk az úgynevezett kristályoldatokat, melyek az izzadást nem, de a kellemetlen szagokat segítik elnyomni. Továbbá használhatunk természetes szereket is, mint pl. a különféle cserző növények, melyek összehúzzák a pórusokat ez által mérsékelve az izzadást.