Legyél Te is kifogástalan házigazda!

A váratlan érkezők szinte mindig rosszkor jönnek, az Ő megjelenésükre nem lehet felkészülni. A legtöbbször pontosan akkor toppannak be, amikor épp a nagymosás elején vagy éppen a főzés kellős közepén tartasz. Zavarba esni viszont teljesen felesleges, ugyanis a bejelentés nélkül érkező vendégek a legtöbbször jól tudják, hogy milyen az, ha cirkusz van a lakásban.

[wp_ad_camp_1]

Ahová tudod, ültesd le a váratlanul megérkező vendéget és hagyd félbe ott a munkád, ahol azt lehet. A zavarodott pakolászást felejtsd el, pár perc alatt úgysem tudod megváltani a világot. Sokkal jobban teszed, ha inkább megkínálod némi ropogtatni valóval és frissítővel Őket! A figyelmedet és kedvességedet sokkal többre fogják értékelni, mint a patyolat tisztaságot.

A meghívott vendégek szerencsére már sokkal könnyebb a dolgod, mivel ebben az esetben mindenre fel tudsz készülni. Arra ügyelj, hogy ne ekkor próbáld ki a legújabb recepteket, hiszen amit először főzünk, az ritkán lesz olyan, amilyennek elképzeltük. Legjobb, ha már a jól bevált receptjeidet veted be.

Nagyon fontos, hogy legyél jelen, avagy nem kell úgy kezelned ezt az alkalmat, mint valami megismételhetetlen lehetőséget. A látogatók rád kíváncsiak, nem kizárólagosan a konyhatudományodra. Ha a vacsora alatt kint vagy a konyhában, ritkán látnak, akkor az nem nyújt épp kellemes élményt, így már a menü összeállítása során ügyelj arra, hogy a folyamatos figyelmet követelő ételeket kerüld.

A apró figyelmességek ugyancsak sokat tudnak lendíteni egy vendégség hangulatán. Az internet szerencsére bőven kínál inspirációkat. A kreatív megoldások, mint az ültető kártya vagy a gondosan megkomponált asztalterítő, esetleg egy kidíszített ülőhely segíthet látványossá és ünnepivé tenni a helyiséget és persze az hangulatot, de arra gondosan ügyelj, hogy mindig az alkalomhoz illő megoldásokkal rukkolj elő. A díszítést sem szabad túlzásba vinni, az csak feszélyezheti a hangulatot.