Lelki feltöltődés a világ különböző pontjain

A mai, megállíthatatlanul rohanó világban szüksége van mindenkinek kikapcsolódásra. Egészségünk megőrzése érdekében ez nem csupán testileg, hanem lelkileg is fontos szerepet játszik az életünkben. A fokozódó stressz betegségeket szül, nem hagyhatjuk, hogy eluralkodjon rajtunk.

Ennek érdekében számos olyan energiát adó vallási, spirituális hely létezik a földön, ahová megér bepillantást tenni:

Nem is kell messze mennünk, ha egy kis inspirációra, feltöltődésre vágyunk, hiszen hazánk bővelkedik olyan varázslatos pontokkal, ahol természeti kincsekre találhatunk, mindamellett, hogy akár regenerálódunk a környéken levő szállások egyikében a kirándulás során.

Meglátogathatjuk Európa legnagyobb buddhista szenthelyét a zalaszántói sztúpát. Az épületen belül Buddha földi maradványának darabjait őrzik. Ezt az építményt azért érdemes kiemelnünk, mert amellett hogy számos zarándokhely nagy hatással van látogatóira, többen számoltak be arról, hogy itt meditálva találták és értették meg problémáikra a megfelelő megoldást. Ezen kívül gyülekezetek, meditációs zene várja az ide érkezőket.

A Visegrádi hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Ferenczy-szikla. Megállapítások szerint itt találkoznak a Földünket behálózó energiavonalak.

Ugyanakkor, ha a világ távolabbi pontjaira gondolunk, említésre méltó monumentális őskori építmény a Stonehenge vagy számos kulturális értéket őrző szent hely, mint például a perui Machu Picchu.

A spirituális turizmus fejlődése töretlen, milliónyi lehetőség várja tárt karokkal a meditálni, lelkileg gyógyulni vágyókat. Utazásunkhoz segítségül hívhatunk egy utazási irodát, vagy egyénileg megtervezve az útvonalat vághatunk neki a kalandnak. Tegyük meg az első lépést!