Lepd meg a nagyszülőket nekik való ajándékkal!

Először is figyelembe kell venni, hogy a mai nagyszülők másabbak, mint amilyenek a negyven évvel ezelőttiek voltak. Hatvan felett jóval aktívabbak, mint valaha. Dolgoznak, sportolnak, és különféle kulturális programokon is részt vesznek, sőt utazgatnak. Nem jó tehát, ha olyan ajándékot veszünk nekik karácsonyra, amivel egy nyugodt, otthonülő nagyszülő képét feltételezzük róluk. Érdemes elszakadni a megszokott ötletektől!

[wp_ad_camp_1]

Az uszoda- és színházbérlet kifejezetten találó, ha nagyszüleid aktív életet élnek. A vérnyomás- és vércukorszint-mérővel hasznos, de ha a nagyszülőknek szükségük van rájuk, akkor majd megveszik magunknak. Ezek helyett érdemes olyan ajándékot választani, ami jót tesz fizikai állapotuknak, avagy mozgásra ösztönzi őket, és nem arra, hogy otthon üljenek, egészségük miatt aggódjanak. Az uszodabérlettel azt érheted el, hogy kimozdulnak otthonról, kellemes környezetben feltöltődjenek energiával.

A nyugdíjban lévő nagyszülőknek sokan vásárolnak ruhákat, csak épp nem megfelelőeket. Felejtsd el a pizsamát, tréningruhát, a zoknit és társait, hiszen ezzel megint csak arra emlékezteted őket, hogy az otthonücsörgés a fő programjuk. Ehelyett inkább gondolt át, hogy a nagymama nem örülne-e sokkal jobban egy szép, trendi kendőnek vagy egy divatos sálnak, esetleg egy csinosabb pulóvernek, a nagytata egy menő kalapnak, vagy egy helyes sapkának.

Közkedvelt ajándék, hogy a nagyszülőknek készítenek fotóalbumot vagy fali naptárt, ami tele van a szeretett unokák képével. A legtöbb nagyszülő természetesen nagyon közel érzi magát az unokájához, és büszkén mutogatja a róla készült képeket. Érdemes viszont átgondolni, hogy a nagyszülők nem örülnének-e jobban mondjuk közös programnak. A gyerekeket és a nagyit befizetheted például közös élményfürdőzésre vagy valamilyen kulturális programra.