Lepd meg vendégeid kakaós csodákkal!

Csokoládé mousse

Ha szeretsz a konyhában sürögni-forogni és a baráti összejöveteleket is szereted, akkor érdemes az ilyen partikra saját kezűleg készített finomságokkal előrukkolni. Ha már minden eddig ismert trükköt bevetettél, akkor most íme pár új csokis csoda, mellyel biztosan leveheted vendégeid a lábukról.

Csokoládé mousse: A finomság hozzávalói igazán egyszerűen, hiszen mindössze 8 dkg étcsoki, egy tojásfehérje, egy kávéskanál kristálycukor, 125 ml tejszín és egy kis kakaópor kell a díszítéshez. Az étcsokit olvaszd meg forró víz gőze fölött, majd vedd le a tűzről. A tojásfehérjéből cukor hozzáadásával verj kemény habot, és azt keverd össze az olvasztott csokoládéval. A tejszínből készíts félkemény habot, amiből három evőkanálnyit tegyél félre, a maradékot add a csokimasszához. A kész mousse-t töltsd üvegpoharakba, a tetejét pedig díszítsd a megmaradt tejszínnel és kihűlés után kakaóporral.

Kakaómáz kókuszzsírból: A hozzávalók itt is nagyon egyszerűek, hiszen mindössze 20 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, 4 dkg kókuszzsír és 5 cl víz vagy rum kell hozzá. A finom édesség elkészítése ugyancsak roppant egyszerű. A porcukrot és a kakaót forró víz gőze fölött keverd csomómentesre, majd keverd hozzá a folyékony, meleg kókuszzsírt. Még egy kis ideig melegítsd, majd máris kenheted linzertésztára, és kekszek tetejére is.

Csokis keksz: A hozzávaló 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, frissen reszelt citromhéj, egy tojás és végül 2 dkg kakaópor. Minden hozzávalót rakj keverőtálba, és kézzel dolgozz össze. Tedd 2-3 órára hűtőszekrénybe. Ezután tedd lisztezett felületre a tésztát és azt nyújtsd ki. Szaggassunk belőle formákat, melyeket már csak sütőlapra kell tenni és sütőbe tolni. Nagyjából tíz percig süsd maximum 175 fokon. A kisült kekszeket kedved szerint díszítheted, ízesítheted.