Macskagyökér: a természetes nyugtató

Szorongó, feszült időszakban kiváló nyugtató egy macskagyökérből készült tea! Már az ókorban is ismerték fantasztikus hatását és rendkívül kellemetlen illatát. A keserű és édes ízeket vegyítő gyökérből készült főzet évezredeken túl jelenleg is a leghatékonyabb természetes nyugtató. Sőt, a gyógyszeripar altatótablettáinak egyik fő alkotó eleme.

[wp_ad_camp_1]

A macskagyökér valóban izgalmas növény. Míg a macskára kifejezetten hangulatfokozóként hat, szinte megbolondul a négylábú, ha megérzi az illatát, az embernél kellemesen nyugtató és pihentető hatásával került a legfontosabb teaalapanyagok közé! A domboldalak, patakszegélyek faunájának része, de megterem a saját kertünkben is. Kipróbálhatjuk cserépben is nevelni, azonban az illata biztosan elüldöz bennünket, olyan orrfacsaró.
Pozitívan hat a test egészére, azonban nemcsak nyugtatóként jegyezzük. Gyomorpanaszok esetén egy pohár macskagyökér tea elősegíti az emésztést, nem kell tovább szenvednünk a bélgörcsöktől.

Az indiánoktól pedig azt is tudjuk, hogy fertőtlenítőként is alkalmazható, azonban a modern kor már nem használja a sebek kezelésére.

Miért jobb a szintetikus altatóknál?

Alapjában véve a macskagyökérnek nincs altató hatása, mégis nyugtató összetételével számos előnnyel bír a gyárilag előállított tablettákkal szemben. Nincs szükség arra, hogy a vízzel leforrázott gyökérdarabok mennyiségét megnöveljük, szervezetünk nem válik függővé. Így nem okoz problémát az sem, ha egyik napról a másikra elhagyjuk a főzetet, nem kell fejfájásra, émelygésre, hányingerre számítani. Mint ismeretes, az altatókkal már nem tudunk ilyen könnyedén bánni.
A macskagyökér kifejezetten nyugtató, megfelelő adagolással nem okoz kábító hatása sem. Reggel kipihenten és kialudtan ébredhetünk, és frissen indulhatunk útnak!