Mai névnap a mai-nevnap.hu weboldalon

A névnapot a magyarok kívül más népek és nemzetiségek is ünneplik világszerte, tehát a névnap nem egy magyar hagyomány. Viszont még mielőtt elkezdené felköszönteni külföldi rokonait névnapjuk alkalmából, mindenképpen nézzen utána annak, hogy az adott kultúrában és országban ünneplik-e a névnapokat, mert ha nem, akkor az illető biztosan furcsán fog nézni önre, hiszen nem fogja tudni, hogy milyen alkalomból köszönti fel.

A mai névnap megtekinthető ingyenesen a mai-nevnap.hu weboldalon, tehát ha ön is kíváncsi, hogy ma milyen névnap van, hogy az adott név honnan ered és mi a jelentése, akkor jó helyen jár nálunk, ráadásul weboldalunkon igénybe veheti a névkeresőt is, amiben csak meg kell adnia nekünk a nevét, a kereső pedig kiadja, hogy mikor van az adott névnap. Szökőévben megváltozik a névnap ünneplésének menete, hiszen szükség van egy szökőnapra, amit február 24-ére szoktak beiktatni, és aznap nem ünneplünk egyetlen névnapot se. Ezért 25-én ünnepeljük meg a 24-ei névnapot, 26-án pedig a 25-ei névnapot, ez így megy egészen március elejéig, amikor visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Amennyiben még ennél is több információt és részletet szeretne megtudni a névnapokról, a szökőévekben ünnepelt névnapokról vagy éppen a külföldi névnap ünneplési szokásokról, akkor erre is van lehetősége, csak kattintson a mai-nevnap.hu weboldalra és itt mindent megtalálhat. Hazánkban egy nap csak egy névnapot ünneplünk, de előfordulnak olyan napok is, amikor több névnap van. Egy nevet egy évben többször is megünneplünk, de minden név rendelkezik egy fő névnappal, és inkább ezt ünnepeljük, bár vannak olyanok is, akik minden névnapunkról megemlékeznek. Weboldalunk nem tesz különbséget ha megjön a szökőév, tehát a névnapokat szökő évente a szökőnappal kell kiszámolni.