Mediterrán és szalonnában sült szűzpecsenye

A szűzpecsenye főleg különleges alkalmakkor készített étel. Általában hagyományosan készítjük el, viszont, ha már jártasabbak vagyunk a konyhaművészetben, akkor könnyedén készíthetünk különlegesebb fogásokat.

[wp_ad_camp_1]

Szűzpecsenye készítéskor sokszor ragaszkodunk a jól bevált ízekhez. Viszont ez nem feltétlenül szükséges, mivel könnyedén feldobhatjuk a receptjeinket. Az egyik legízletesebb recept a mediterrán szűzpecsenye elkészítését írja le. Elsőre talán egy-két lépés bonyolultnak tűnhet, viszont egy kis odafigyeléssel eredményesen végződhet a sütögetés. A mediterrán szűzpecsenye elkészítéséhez szükségünk lesz 60 dkg sertésszűzre, 7 dl paradicsomlére, 20 dkg ementáli sajtra, 3 gerezd fokhagymára, 6 evőkanál olajra, 1 vöröshagymára, babérlevélre, petrezselyemre, 1 evőkanál citromlére, kakukkfűre, sóra és borsra. A húst szúrjuk fel, sózzuk be és hagyjuk pihenni. Aprítsuk fel a petrezselymet, reszeljük le a sajtot és ezt keverjük össze a zúzott fokhagymával. A kapott keveréket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd tömjük bele a hús belsejébe. A húst helyezzük tepsibe és az előmelegített sütőben 45 percig hagyjuk sülni. A mártás elkészítéséhez felhasználhatjuk a hat kanál olajat, a vöröshagymát és némi lisztet. Ezt főzzük néhány percig, majd öntsük fel a paradicsomlével. A kapott eredményt bátran fűszerezhetjük.

A szalonnában sült szűzpecsenye is fantasztikus étel. Ez sem igényel különösebb konyhai ügyességet. Elkészítése előtt, készítsük elő a szükséges hozzávalókat. Kelleni fog a sertésszűz, bacon, ketchup, oregánó és egész feketebors. A húst tisztítsuk meg a zsíros és hártyás részektől. Durvára törjük össze a borsot és keverjük össze az oregánóval, illetve a ketchuppal. A kapott páccal jól kenjük le a húst, majd a bacon szeleteket gondosan tekerjük a húsra. Érdemes néhány órára a hűtőbe helyezni az ételt sütés előtt, hogy jól átjárják az ízek. Ezzel a két tuti szűzpecsenye recepttel garantált sikerünk lesz.